Canalizarea de la Viştişoara, atipică faţă de restul comunei, din cauza întinderii zonei pe 270 ha


În comuna Viştea lucrările de canalizare sunt finalizate complet în Viştea de Jos şi Viştea de Sus, iar la Rucăr şi Olteţ sunt în desfăşurare. Potrivit primarului Florin Ioani, la Rucăr se încearcă încheierea lucrării până la sfârşitul anului, iar la Olteţ se vrea ca anul acesta să fie introduse conductele măcar pe drumurile neasfaltate care vor face obiectul unui contract de asfaltare, ca la anul să poată începe asfaltarea.

La Viştişoara, însă, lucrările de canalizare nu au început. Asta, pentru că zona turistică este atipică faţă de restul aglomerărilor din comună: foarte întinsă şi cu populaţie grupată. Autorităţile au gândit un alt sistem de canalizare pentru această zonă.

,,Zona Viştişoarei se întinde pe o suprafaţă de 270 de hectare, ceea ce face ca soluţia pentru locuitorii de aici să nu fie o canalizare clasică, precum cele din restul satelor comunei. Aici, canalizarea va fi executată pe aglomerări, ceea ce presupune mini-staţii de epurare. Vom face o mini-staţie pe Valea Viştea Mare şi una pe Valea Viştişoara”, a explicat primarul Ioani.

După ce au găsit soluţia pentru introducerea acestei utilităţi în zona turistică, autorităţile vor căuta şi sursa de finanţare.

Deocamdată, Viştişoara este vizată pentru introducerea gazului metan. ,,Am făcut cereri pentru introducerea gazului la Viştişoara şi Rucăr. În ultimii ani s-a resimţit tot mai tare criza lemnelor de foc, aşa că era timpul să apelăm la gaz. Comuna va plăti toată reţeaua de distribuţie, iar locuitorii îşi vor achita branşamentele la case. Deocamdată suntem într-o fază incipientă”, a declarat primarul.

Despre lucrările de canalizare şi asfaltare de pe raza întregii comune puteţi citi AICI (click).

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.