Când se va redeschide Transfăgărășanul? Zăpada are 2 metri în unele zone


Au loc ultimele pregătiri pentru deschiderea DN 7C – Transfăgărășan, deși miercuri erau porțiuni unde zăpada măsura chiar și doi metri, spun reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov.

Cu toate că stratul de zăpadă depășește încă pe alocuri chiar și doi metri, cu un efort susținut al drumarilor din cadrul Secției Sibiu, reprezentanții DRDP Brașov speră să redea traficului Transfăgărășanul până la mijlocul săptămânii viitoare.

,,Ultimele pregătiri pentru redeschiderea acestui tronson de drum. Sperăm ca săptămâna viitoare, într-una dintre zile, să putem să redăm traficului acest frumos drum. Mai avem de făcut lărgiri în zonele virajate, mai avem de montat semnalizarea. Suntem aproape de final. Facem tot posibilul ca până la mijlocul săptămânii viitoare să deschidem drumul“, a spus Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov.

Şoseaua care ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac este închisă pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci și alunecări de teren.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.