Cătălin Buta, făgărășeanul care a participat la competiția de ciclism Turul României, a reușit noi performanțe!


Cătălin Buta, primul făgărășean care a participat, anul trecut, la competiția de ciclism Turul României, a reușit noi performanțe!

Rodos

De data aceasta a ocupat primul loc la PoliBike Challenge , o competiție de ciclism ce a avut loc la Timișoara în 23 aprilie.

De asemenea, tânărul sportiv făgărășean a participat în Rodos, pentru prima dată cu lotul național, în perioada 1 – 20 martie.

,,În Rodos, am fost impreuna cu lotul național al României. A fost o experiență incredibilă, fiind selecționat pentru prima dată în lot. Am învățat foarte multe lucruri de acolo legate de gestionarea curselor, chiar dacă am avut foarte multe probleme tehnice. International Tour of Rhodes se numește, a fost o cursă cu un prolog și cu 3 etape, de aproximativ 150 km fiecare etapă. Eu am terminat doar prologul și prima etapă, pentru că apoi am avut defecțiuni la bicicletă, care m-au ținut pe tușă”, spune Cătălin.

Poli Bike Challenge Timișoara

Duminică, 23 aprilie, a participat la Poli Bike Challenge Timișoara, pe un circuit de 2 km, cu alți 30 de participanți. Cătălin a pedalat 40 de km și a reușit să termine cursa învingător.

,,După ce ne-am întors în țară a urmat o scurtă perioadă de antrenament, iar duminica trecută, în 23 aprilie, am concurat la Poli Bike Challenge, pe un circuit de 2 km. Am însumat 40 de km și am reușit să termin cursa învingător, după ce toată cursa am mers în evadare”, a explicat tânărul sportiv făgărășean.

În luna mai, Cătălin și-a propus să participe la o cursă de șosea în jduețul Vâlcea, la ,,Măciuca”. Tot în mai va participa la Turul Colinelor Bacău și apoi va veni și acasă, unde va participa, ca voluntar de data aceasta, la competiția ,,Alergăraș”.

Cătălin își va serba cei 20 de ani pe 12 mai și este în primul an la Universitatea Transilvania Brașov, la Informatică aplicată. Este licențiat la clubul echipa Sofer Savini – Due OMZ.

(Alina ROMAN)

Rodos
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.