Cea mai valoroasă donație pe care Muzeul „Valer Literat“ a primit-o până acum: colecție evaluată la milioane de euro


comoara muzeu1O colecție rară ce conține obiecte de sticlărie-glăjărie, icoane pe sticlă, țesături săsești, elemente de vestimentație săsească din secolul XVII până în secolul XX au fost donate astăzi Muzeului Țării Făgărașului „Valer Literat“ de către un făgărășean. Este vorba despre Carol Fulop Szocs, cel care a dorit ca toți vizitatorii muzeului să viziteze și mica lui comoară pe care, până acum, a ținut-o, cu tatăl său, între pereții locuinței lor.

comoara muzeu2De-a lungul timpului aceștia au adunat o adevărată comoară, bucată cu bucată, de prin satele Transilvaniei. Carol Fulop Szocs și tatăl său au umblat din poartă în poartă și au căutat prin gospodării obiecte vechi de sute de ani. Iar astăzi făgărășeanul a dorit ca o parte din ceea ce au adunat cei doi să fie donată instituției culturale din Făgăraș. O donație pe care făgărășeanul a considerat a fi un act de normalitate.

comoara muzeuOrice muzeu din țară sau din străinătate și-ar fi dorit să aibă în patrimoniul cultural o astfel de colecție, evaluată de curând la milioane de euro. Și faptul că a fost donată muzeului Făgărașului i se datorează în primul rând directorului muzeului Elena Băjenaru dar și primarului Gheorghe Sucaciu, doi oameni în care Carol Szocs susține că se poate încrede că va pune în valoare colecția sa așa cum se cuvine.

(Iulia GRECU)

 
One thought on “Cea mai valoroasă donație pe care Muzeul „Valer Literat“ a primit-o până acum: colecție evaluată la milioane de euro

  1. Vasi

    Cam abureala toata treaba asta cu donatia…A fost facuta o evaluare specializata?Pai daca nenea ala zice ca a primit o oferta de 1 milion euro ..noi nu trebuie obligatoriu sa il credem.Da,intradevar este laudabil gestul lui DAR sa nu creda ca toti sunt prosti si numai el destept….Asteptam rezultatul unei evaluari…sau numele celui care a oferit suma de un milion euro….pana atunci nene Carcsi vorbele tale sunt in valoare de 0

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.