Cele 10 autobuze electrice prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă au ajuns la Făgăraș. De anul viitor, acestea vor intra pe traseu


  • De anul viitor, Municipiul Făgăraș va beneficia de un sistem de transport public modern și nepoluant. Cele 10 autobuze electrice prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă au ajuns la Făgăraș, anunță administrația locală.

Autobuzele electrice achiziționate sunt dotate cu aer condiționat, wi-fi, sistem de e-ticketing, camere de supraveghere video și rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Pe lângă autobuzele electrice, noul sistem de transport public local va include și stații de încărcare, stații inteligente pentru călători (prevăzute cu sistem de e-ticketing și sistem de informare în timp real privind deplasarea autobuzelor) precum și terminale pentru interconectarea cu alte sisteme de transport public.

,,Vom simți cu toții efectele benefice ale acestui tip de transport ecologic, mai ales asupra mediului. Poluarea și zgomotul vor fi drastic reduse. Dezvoltarea Făgărașului cu ajutorul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile continuă. Chiar dacă, uneori, procesul de implementare a acestor proiecte este unul destul de anevoios, presărat la tot pasul cu piedici de tot felul, mai ales birocratice sau politice, sunt convins că odată finalizate, aceste proiecte vor aduce făgărășenilor foarte multe avantaje în anii care vor veni”, a declarat primarul municipiului Făgăraș,Gheorghe Sucaciu.

De anul viitor, cele 10 autobuze elecgrice vor intra pe traseu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.