Cod galben în județul Brașov! Temperatura resimțită miercuri la Făgăraș – 37 de grade Celsius!


foto: Administratia Nationala de Meteorologie RA

37 de grade Celsius a fost temperatura resimțită miercuri la Făgăraș! Cel mai cald a fost în sudul țării, acolo unde temperatura resimțită a fost de 42 de grade Celsius. Până sâmbătă, 31 iulie, județul Brașov este în cod galben de discomfort ridicat și caniculă, potrivit ANM.

În intervalul menţionat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În regiunile vestice, sudice şi local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 şi 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, transmite ANM.
Tot miercuri au fost emise şi primele avertizări de tip „cod portocaliu”, pentru „val de căldură persistent şi disconfort termic deosebit de accentuat”, tot până sâmbătă, 31 iulie, pentru zona de sud a ţării. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.
În zilele de 1 şi 2 august valul de căldură va persista, arată ANM, în special „în regiunile sudice şi sud-estice, unde disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat”.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.