Cod portocaliu de inundații! Au fost instituite permanențele la primăriile din județ


inundatiiHidrologii au emis în această seară un nou cod, de această dată portocaliu, care vizează județele Brașov și Sibiu.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: afluenții de stânga ai Oltului aferenți sectorului aval Acumulare Voila – amonte Acumulare Racovița, județele Brașov și Sibiu. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele superioare și mijlocii ale râurilor: Sâmbăta, Drăguș și Viștea.

Potrivit ISU Brașov, în urma codului portocaliu s-a dispus instituirea permanențelor la primării, informarea membrilor CJSU, iar la nivelul ISU prealertarea turelor libere, verificarea tehnicii de intervenție
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.