Cod rușu de ploi abundente în Munții Făgăraș. Județul Brașov, sub avertizare cod portocaliu de ploi însemnate


Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu și galben de ploi abundente pentru mare parte din țară. În unele zone, însă, a fost emis și un cod roșu de ploi, vizate fiind zone din județul Vâlcea, zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș.

De vineri, 2 septembrie și până sâmbătă dimineața, 3 septembrie, este în vigoare un cod galben de ploi. Instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25…40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Notă: Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării.

Tot până mâine dimineață este în vigoare și un cod portocaliu de ploi abundente. În Oltenia, Transilvania, local în Maramureș, Muntenia și Dobrogea vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și izolat în Oltenia peste 70…80 l/mp. În sud-est, aversele vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii.

Meteorologii au emis și un cod roșu de ploi, până sâmbătă noaptea, local, în județul Vâlcea, în zona montană și submontană a județelor Gorj și Argeș se vor acumula cantități de apă de 70…90 l/mp și izolat peste 100 l/mp.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.