Cofinanțare pentru finalizarea proiectelor aflate în derulare, la Victoria


  • Primăria Victoria are în plan, pentru acest an, finalizarea proiectelor aflate deja în derulare. Printre aceste proiecte se află amenajarea unui parc în zona de locuințe strada Pieții și Aleea Bujorului, extinderea rețelei de apă în cartierul de locuințe de pe strada Avram Iancu, execuție străzi și alei pietonale pe străzile Avram Iancu, Octavian Paler și Grigore Moisil. Banii pentru finalizarea tuturor proiectelor, aproximativ 2 milioane de lei, vor veni de la Guvern, din cotele defalcate de TVA.

Camelia Bertea, primar orașul Victoria

Aproximativ 2 milioane de lei vor veni de la Guvern pentru cofinanțările proiectelor aflate deja în derulare, la Victoria. Potrivit edilului orașului  Victoria, Camelia Bertea, cu acești bani vor fi finalizate toate aceste proiecte în acest an. Vorbim despre amenajarea parcului din zona de locuințe strada Pieții și strada Aleea Bujorului, suma de cofinanțare fiind de 104.238,89 lei, lucrări de eficientizare energetică clădire corp Liceul Teoretic IC Drăgușanu, suma de cofinanțare fiind de 222.101,58 lei. De asemenea, lucrări de eficientizare energetică la imobilul Grădiniță, aflat pe strada Mihai Eminescu, suma de cofinanțare este de 324.274,05 lei. Execuție rețea apă în cartierele Avram Iancu, Badea Cârțan, Octavian Paler și Grigore Moisil, suma de cofinanțare fiind de 79.656.52 lei. Execuție rețea de canalizare în cartierele de locuințe de pe străzile Avram Iancu, Bujorului, Octavian Paler și Grigore Moisil, suma de cofinanțare fiind de 203.645.41 lei. Execuție străzi și alei pietonale în cartierele Avram Iancu, Octavian Paler și Grigore Moisil, suma de cofianțare fiind de 754.106,75 lei. De asemenea, tot în acest an se va închide depozitul de deșeuri din Vicoria, suma de cofinanțare fiind de 317.476,35 lei.

,,Acești bani vor veni pentru cofinanțările pe care le avem la proiectele aflate în derulare. Aceste sume, care vin din cotele defalcate, vin direct de la Guvern. Puteau fi direcționați și spre alte proiecte pe care doream să le facem noi sau să începem să le implementăm, dar am considerat prioritar să plătim ultimele tranșe pe care le avem la proiectele aflate în desfășurare. Am luat toate proiectele în derulare, cotele de finanțare pe care le avem și, cu acești bani, se vor termina toate acestea în acest an. Este vorba despre amenajarea Parcului din zona de locuințe de pe strada Pieții și strada Bujorului, lucrările de eficientizare energetică la imobilul de grădiniță de pe strada Mihai Eminescu. Aceeași eficientizare energetică la Liceul Teoretic IC Drăgușanu, execuție rețea de canalizare de pe Avram Iancu, execuție străzi și alei pietonale”, a declarat primarului orașului Victoria, Camelia Bertea.

Primăria Victoria

Tot în acest an, Primăria Victoria va aduce toate utilitățile într-un cartier nou al orașului.

,,Tot în acest an ne vom ocupa și de un cartier nou. Aici vom avea nevoie de toate utilitățile, inclusiv iluminat public.  Se va construi un rând de case, iar noi, ca și primărie, vom acorda facilitățile. Loturile vor fi scoase, probabil, la licitație. Trebuie făcut și un PUZ, pe care îl vom face noi, la fel va trebuie adusă și infrastructura. Din acest motiv avem nevoie aici de bani. De asemenea, tot din cotele defalcate vom cofinanța închiderea depozitului de deșeuri din oraș” , a mai adăugat primarul Camelia Bertea.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.