Comuna Șercaia vrea să devină bike-friendly. ,,Vom construi piste de biciclete între Șercaia și Vad”


  • În comuna Șercaia se vor construi biste de biciclete.

Pentru început, în urma unei cereri de finanțare, se vor construi 3,2 km de piste de biciclete între Șercaia și Vad. În acest fel, administrația locală speră ca circulația bicicliștilor, între cele două localități, să fie realizată pe aceste piste.

Cristinel Paltin, primar comune Șercaia

,,În urma unei cereri de finanțare, vom face execuția unei piste de biciclete între Șercaia și Vad, pe 3,2 km. Este vorba despre un drum de exploatare agricolă, paralel cu DN73. Și sperăm că va scoate circulația bicicliștilor și că o va transpune pe aceste piste. Acum, suntem în faza de întocmire a documentațiilor și de lansare a licitației pentru desemnarea câștigătorului. În această perioadă sunt depuse mai multe cereri de finanțare, așteptăm ca toate documentele depuse de noi să fie evaluate, să vedem care sunt eligibile și care nu. Eu sper ca toate cererile să fie eligibile”, a spus primarul comunei Șercaia, Cristinel Paltin.

Banii pentru pistele de biciclete provin din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), iar contractul a fost semnat cu Compania Națională de Investiții.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.