Cum va rezolva Primăria Făgăraș lipsa locurilor de parcare din zona centrală și de pe Bulevard. ,,Pe Planul de Mobilitate se finanțează exclusiv zonele de trotuar, pistele de biciclete, zonele verzi”


  • Lucrările din centrul municipiului Făgăraș, dar și din celelalte zone ale orașului, au stârnit discuții aprinse în rândul făgărășenilor, nemulțumiți că au fost desființate și multe locuri de parcare.

Administrația locală spune, însă, că va amenaja noi locuri de parcare, după ce lucrările de modernizare vor fi finalizate.

,,Noi am făcut o evaluare pe Bulevardul Unirii, strada Teiului, 13 Decembrie, unde am identificat 72 de locuri de parcare construite în momentul de față și neocupate. În paralel, am început să facem parcări din materialele pe care le-am recuperate de la lucrările care se desfășoară acum în municipiu, iar pe terenurile unde nu sunt amenajate părculețe sau alte zone verzi, vom realiza alte parcări. Pe strada Teiului, de exemplu, am identificat o suprafață unde vor intra alte 11 locuri de parcare. Mai avem o suprafață lângă magazinul Stihl, unde vor intra alte 13 locuri de parcare. Iar în acea zonă se vor acoperi toate locurile de parcare care au fost desființate prin construirea sensului giratoriu. Iar pe Bulevardul Unirii, în spatele blocurilor, și pe o parte și pe cealaltă, am identificat zone unde vom construi cu ADP noi locuri de parcare, pentru a suplimenta numărul locurilor de parcare și a avea locuri de parcare unde acestea au fost desființate pe partea de trotuar”, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

De ce au fost desființate locurile de parcare

Edilul continuă și spune că locurile din parcare din zona centrală, de pe Bulevard, Teiului, au fost desființtate întrucât pe Planul de Mobilitate se finanțează exclusiv zonele de trotuar, zonele verzi, pistele de biciclete. Iar locurile de parcare nu sunt incluse în aceste proiecte.

,,Locurile de parcare au fost desființate întrucât pe Planul de Mobilitate se finanțează exclusiv zonele de trotuar, pistele de biciclete, zonele verzi, carosabilul pe unde trece autozubul electric. Iar prin mobilitate se finanțează doar această infrastructură. Locurile de parcare nu sunt finanțate și sunt incluse în zonele centrale. Pe Planul de Mobilitate am fost obligați să desființăm locurile de parcare din zona centrală și de pe Bulevard, iar mașinile, proprietate personală ale locatarilor, să fie puse în parcările dintre blocuri”, a mai adăugat acesta.

Vă reamintim că, prin intermediul proiectelor de mobilitate urbană, finanțate din fonduri europene, în Făgăraș se realizează o serie de investiții importante în infrastructură, precum și lucrări de reabilitare și modernizare a carosabilului, a trotuarelor, de extindere a pistelor pentru biciclete dar și achiziția de autobuze electrice, care vor avea ca scop optimizarea alternativelor față de transportul clasic cu automobilul personal și reducerea emisiilor de carbon.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.