Dacă se va ține, Turul Ciclist al Sibiului trece anul acesta prin Cârța, Cârțișoara sau Bâlea Lac


Cea de-a X-a ediție a Turului Ciclist al Sibiului ar putea fi prima competiție din calendarul de șosea al Uniunii Cicliste Internaționale de după pauza forțată luată din cauza pandemiei de coronavirus. Evenimentul este prevăzut să se desfășoare între 2 și 5 iulie, iar UCI suspendase toate competițiile până la data de 1 iulie.
Organizatorii fac eforturi pentru desfășurarea Turului Ciclist al Sibiului la data stabilită după ce autoritățile au anunțat că evenimentele sportive din România ar putea fi reluate în a doua parte a lunii viitoare, scrie Tribuna Sibiu.
,,Din cauza coronavirusului, incertitudinea planează asupra tuturor evenimentelor sportive de pe întreg mapamondul, dar în momentul de față planul nostru este de a organiza turul la data stabilită. Competițiile din calendarul rutier internațional UCI au fost suspendate de pe 15 aprilie până la 1 iulie, nu afectează cursa din Transilvania. Autoritățile din țară au anunțat că, de la mijlocul lunii iunie, se pot relua competițiile sportive”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.
Organizatorii se tem însă că restricțiile de călătorie din majoritatea țărilor de pe continent ar putea afecta startul Turului Ciclist al Sibiului pe 2 iulie. ,,Împreună cu UCI şi cu autorităţile române vom monitoriza situaţia şi vom comunica noutăţi în perioada următoare”, se mai menționează în comunicat.
Din ce țări vin participanții
La start sunt așteptați rutierii a 21 de team-uri, dintre care trei pro-continentale, 18 continentale și o echipă națională, cea a României.
Echipele care au confirmat participarea la TCS sunt:
Androni Giocattoli – Sidermec (Italia)
Bardiani-CSF-Faizane (Italia)
Vini Zabu KTM (Italia)
Bloc CT (Olanda)
Akros – Excelsior – Thoemus (Elveția)
Amore & Vita – Prodir (Letonia)
CCC Development Team (Polonia)
Cycling Team Friuli ASD (Italia)
D’Amico UM Tools (Italia)
Dauner D&DQ-Akkon (Germania)
Elkov – Kasper (Cehia)
Giotti Victoria Automotive (România)
Massi Vivo – Conecta (Pagaruay)
Mazowsze Serce Polski (Polonia)
Memil – CCN Pro Cycling (Suedia)
Meridiana Kamen Team (Croația)
Sangemini Trevigiani Mg. K Vis (Italia)
Team Illuminate (SUA)
Team Novak (România)
Team Sapura Cycling (Malaezia)
Voster ATS Team (Polonia)
Echipa națională a României.
”Echipe de marcă din lume şi-au arătat interesul pentru începerea sezonului ciclist în România în iulie şi am fi fericiţi să le vedem la linia de start de la Sibiu”, au mai susținut organizatorii pentru sursa citată.
Patru zile de competiții

Cârța

Cele cinci etape tradiţionale ale Turului Ciclist al Sibiului vor fi concentrate anul acesta în patru zile.
După Prologul programat pe 2 iulie în centrul vechi al Sibiului, în care rutierii vor rula pe 4 tipuri de pavaj, prima etapă (Sibiu – Gura Râului – Cisnădie – Tălmaciu – Avrig – Cârţa – Agnita – Sibiu) va conduce plutonul pe un traseu valonat, cu finiş pe teren plat.
Greul va începe odată cu etapa a doua (Sibiu – Sălişte – Dobârca – Cristian – Cisnădie – Cârţişoara – Bâlea Lac), care va creiona deja un profil al câştigătorului TCS în persoana celui care trece primul linia de sosire la Bâlea Lac (2.034 m altitudine).
Etapa de Bâlea se va desfăşura sâmbătă, 4 iulie, dând ocazia publicului să vină să-şi încurajeze favoriţii pe traseu.
Noutatea acestei ediţii este contratimpul individual în urcare la Păltiniş (1.450 m altitudine), care are loc duminică, 5 iulie.
Ultima etapă este un circuit în jurul Sibiului (Sibiu – Cisnădie – Poplaca – Sălişte – Cristian – Sibiu) care asigură finalul clasic al TCS, cu sosirea în Piaţa Mare.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.