De Înălţarea Domnului, slujbă de pomenire a eroilor la parcela de onoare din cimitir


În fiecare an de sărbătoarea Înălţării Domnului se sărbătoreşte Ziua Eroilor. Anul acesta sărbătoarea creştină care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos la 40 de zile după Înviere, pică pe 17 mai.

ziua eorilor,,În data de 17 mai vom sărbători la Făgăraş Ziua Eroilor, astfel că, începând cu ora 13.00, la parcela de onoare din cimitir, unde au fost mutate osemintele eroilor din sensul giratoriu, va fi oficiată o slujbă de pomenire  în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă”, a declarat managerul Casei de Cultură – Diana Gribincea.

Evenimentul este organizat de Primăria Făgăraş, Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte ,,Constantin Brâncoveanu”  şi Casa de Cultură.

În anul 1948 Ziua Eroilor a fost stabilită pe data de 9 mai. După 1990, ca urmare a demersurilor Ministerului Apărării Naționale, Ziua Eroilor nu s-a mai sărbătorit la 9 mai, ci de Ziua Înălțării Domnului.

La 4 mai 1920, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, pentru prima dată, ca Ziua Eroilor să fie celebrată la praznicul Înălțării Domnului, decizie consfințită ulterior prin hotărârile sinodale din 1999 și din 2001, prin care această zi a fost proclamată sărbătoare națională bisericească.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.