Digurile Oltului din zona Comăna vor fi refăcute cu 1 milion de lei


Digurile râului Olt din dreptul localităţii Comăna, afectate de cele două reprize de inundaţii din acest acest an (martie şi iunie) vor intra în lucru şi vor fi terminate până la finele anului în curs. diguri Olt

Administraţia Bazinală Olt a semnat zilele trecute un contract în acest sens, cu firma Cazicom din Băile Olăneşti (judeţul Vâlcea), potrivit monitorulexpres.ro. Valoarea contractului este de 1,082 milioane lei (TVA inclus), urmînd ca digurile de apărare să fie refăcute îbn următoarele 3 luni.

Contractul prevede refacerea a 3 km şi jumătate de diguri. Este vorba de digurile de pe malul Oltului din localitatea Comăna de Jos, dar şi de pe un afluent al râului care trece pe lângă localitatea Crihalma.

De asemenea, urmează să înceapă şi lucrările de refacere a podului de peste Olt, dintre Comăna de Jos şi Crihalma, cel luat de ape la inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie 2018. Şi în acest caz a fost semnat un contract de lucrări, investiţia urmând să fie realizată din Compania Naţională de Investiţii, care a preluat obiectivul, pe perioada şantierului. În acest caz, lucrările se ridică la 19,87 milioane de lei (TVA inclus) şi vor fi executate în 12 luni, dar nu calendaristice, pentru că va veni iarna şi lucrările vor fi întrerupte.

Podul cel nou va fi din beton, va avea o lungime de 86,60, iar lăţimea părţii carosabile va fi de 7,8 metri.

Foto: brasovmetropolitan.ro

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.