Diplome Cambridge pentru 63 de elevi de la Colegiul Național ,,Radu Negru”


  • 63 de elevi de la Colegiul Național ,,Radu Negru” au susținut examenele Cambridge, iar marți, 27 septembrie, într-un cadru festiv, au primit diplomele mult așteptate.
  • Pe lângă profesorii și părinții elevilor, la eveniment a fost prezent și președintele European Examination Center. Cătălin Bădănău

Mândrie pentru Colegiul Național ,,Radu Negru”! 63 de elevi, care au susținut examenele Cambridge, și-au primit diplomele mult așteptate. Dintre aceștia, 10 au fost de la liceu, iar restul de la clasele V-VIII.

,,Sunt la Colegiul Național ,,Radu Negru” pentru a sărbători și celebra succesul unor candidați care au muncit peste un an de zile și și-au atins și acest obiectiv cu succes. Examenele Cambridge nu se pot promova învățând doar cu 2-3 zile înainte, ci se promovează printr-o învățare consecventă. Iar asta facem acum aici, apreciem efortul elevilor minunați, care au fost îndrumați de profesori minunați. Iar pe această cale felicit și managementul școlii și la nivelul ISJ Brașov”, a spus Cătălin Bădănău, președintele European Examination Center.

,,Certificăm o competență extrem de importantă, Cambridge. Avem 63 de elevi care și-au primit diplomele, atât de la ciclul primar și gimnazial, cât și de la ciclul liceal. Un motiv de imensă bucurie, sunt onorată să am astfel de elevi în școală și o echipă de profesori care a înțeles că, atunci când se validează pe sine, își validează și elevii. A învăța o limbă străină înseamnă încă o fereastră deschisă spre ceea ce înseamnă plenitutindea și frumusețea lumii, așa cum găsim ideea într-un proverb chinezesc. Mă bucur, trebuie să îi felicit din suflet pe elevii care au susținut acest examen, felicit și profesorii, dar și părinții Vorbim de un real parteneriat – școală – familie”, a declarat prof. Maria Racu, directorul Colegiului Național ,,Radu Negru”.

Testarea Cambridge a avut loc în vara acestui an.

,,Sunt coordonatorul pe liceu. Am avut 10 copii care au susținut examenul Cambridge pe 18 iunie. De ce elevii se îndreaptă spre astfel de examene? Pentru că sunt o marcă a excelenței, o modalitate de a primi o evaluare externă, pe lângă faptul că își exersează abilitățile de scriere, ascultare, vorbire, citire. Un certificat Cambridge înseamnă un punct important în CV-ul lor. Evaluarea la clasă e foarte bună, dar în acel moment realizează la ce nivel sunt”, a spus Roxana Chima, prof. limba engleză, Colegiul Național ,,Radu Negru.

Este al cincilea an în care Colegiul Național ,,Radu Negru” organizează examene Cambridge.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.