Doi liberali din Țara Făgărașului pentru Camera Deputaților


Doi liberali din Țara Făgărașului se află pe lista județeană a Partidului Național Liberal pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Este vorba de Dumitru Flucuș – primarul comunei Șinca Nouă și Mara Mareș – actual deputat. Aceștia candidează pentru un loc la Camera Deputaților.

Flucuș, votat de primarii făgărășeni

Primarul din Șinca Nouă, Dumitru Flucuș, a fost votat de primarii din zona Făgăraș și Rupea pentru a intra pe un loc eligibil pe lista PNL pentru alegerile parlamentare din luna decembrie acest an.

primar Șinca Nouă, Dumitru Flucuș

18 primari din Țara Făgărașului și din zona Rupea s-au întâlnit zilele trecute la sediul PNL de la Făgăraș. Menirea lor a fost să facă o ierarhie între cei doi candidați, pentru ca măcar unul să prindă o poziție eligibilă pe listă.

Cu 11 din cele 18 voturi, primul a fost desemnat primarul Dumitru Flucuș. Mara Mareș a obțint 7 voturi.

Cei doi candidați au susținut fiecare câte un discurs și au prezentat argumentat ce și-ar dori să facă în calitate de parlamentar.

La două zile distanță de la întâlnirea de la Făgăraș, s-a decis și ordinea pe județ a candiaților liberali de către Biroul Politic Județean al PNL. Dumitru Flucuș se află pe locul 3 al listei pentru Camera Deputaților, iar Mara Mareș pe locul 5.

Dacă Dumitru Flucuș va ajunge parlamentar, în comuna Șinca Nouă se vor organiza alegeri pentru desemnarea unui alt primar.

Flucuș este primar în Șinca Nouă de aproape două decenii. Este singurul primar pe care l-a avut această comună, din anul 2002, de când a fost reînființată.  Avea 36 de ani când a fost ales prima oară în această funcție. Astăzi are 54 de ani.

Mareș a fost patru ani deputat în Parlamentul României. Avea 24 de ani când a câștigat această funcție. Ea a absolvit liceul și facultatea în Anglia. În prezent este șefa TNL pe țară.

Liberalii care candidează pentru Camera Depuaților

  • Ionuț Banciu, candidatul la funcția de primar al orașului Zărnești, fost consilier al primarului municipiului Bra,ov, George Scripcaru
  • Gabriel Andronache, deputat în funcție
  • Dumitru Flucuș, primar în funcție și reales al comunei Șinca Nouă
  • Cristina Vecerdi, medic, consilier local, coordonatorul UPU – SMURD Brașov
  • Mara Mareș, deputat, șefa TNL

Liberalii care candidează pentru Senat

  • Mihail Veștea, secretar de stat
  • Ciprian Sterpu, candidat la funcția de primaral orașului Săcele, consilier județean ales
  • Marius Neculoiu, medic, fost senatorLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.