Dosar penal pentru un bărbat din Homorod care a chinuit un câine


La data de 05 mai 2021, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Homorod, județul Brașov, o persoană de sex masculin ar exercita acte de violență asupra unui câine.

În urma sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz și Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, care au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat, în vârstă de 70 ani.

În continuarea verificărilor, polițiștii au constatat faptul că animalul prezenta urme de violență la nivelul membrelor, iar în jurul gâtului având un lanț metalic utilizat pentru a fi tras.

Conform prevederilor O.U.G. 175/2020, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au emis ordin de plasare a animalului în adăpost, acesta fiind preluat de către reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor din localitatea Vulcan, județul Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea sau schingiuirea animalelor”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.
One thought on “Dosar penal pentru un bărbat din Homorod care a chinuit un câine

  1. Mosutan Szabo noemi

    Tragerea la răspundere a făptașul și aplicarea legii corespunzătoare!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.