Două cazuri de Covid depistate în două școli din Făgăraș


Două cazuri de Covid au fost raportate până acum în unitățile școlare din Făgăraș. Un caz confirmat este la o clasă pregătitoare, iar aici toți elevii din respectiva clasă au trecut la învățământul online timp de două săptămâni, iar un alt caz confirmat este la o clasă de gimnaziu. Aici a fost făcută ancheta epidemiologică, iar contacții direcți au fost plasați în carantină.

,,Avem un caz confirmat la o clasă pregătitoare din Făgăraș, toată clasa a trecut, pentru două săptămâni, pe online. De asemenea, mai avem un caz la gimnaziu. Aici s-a făcut ancheta epidemiologică și contacții direcți ai elevului au fost plasați în carantină. Și aici s-au făcut testări rapide la 6 elevi, rezultatul a fost negativ. Ce este important de știut este că am avut într-o zi și 90 de testări la nivel de Făgăraș, dintre acestea doar 2-3 cazuri au fost confirmate cu Covid. De asemenea, multe persoane cu simptomatologie specifică se prezintă la spital pentru testare, însă rezultatul și aici este negativ”, a declarat Anca Bâtiu, purtătorul de cuvânt al DSP Brașov.

Joi, potrivit ultimelor date transmise de DSP Brașov, la Făgăraș incidența cumulată ajunsese la 0,65%, școlile funcționând în scenariul verde.

Reamintim că la un caz confirmat în clasă primară, aceasta este închisă. La un caz confirmat în clasa gimnazială sau liceană, se face ancheta epidemiologică şi sunt izolaţi contacţii. La 2 cazuri confirmate în aceeaşi clasă de gimnaziu sau liceu se închide clasa şi elevii învaţă online, timp de 14 zile.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.