Două stații pentru încărcarea mașinilor electrice, la Comăna


Unul din proiectele principale ale comunei Comăna, pentru care a primit și finanțare, și care se va realiza în acest an, se referă la construirea a două stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

Stațiile de încărcare vor fi amplasate în Comăna de Jos, lângă sediul Primăriei Comăna, și în Crihalma. Banii provin de la Agenția Fondului de Mediu.

,,Încă nu am semnat contractul de finanțare, dar suntem pe lista câștigătoare, cum sunt, de fapt, toate localitățile și UAT-urile din județ și țară care au depus și câștigat acest proiect. Vom construi două stații de încărcare a mașinilor electrice. După ce semnăm contractul, va trebui să mergem la Electrica, o parte din sumă nu este finanțată, anume mărimea de putere la transformatoare, de la 250 kw la 400 kw. Dacă nu ridicăm puterea, riscăm ca cei din apropierea stațiilor să rămână fără curent electric. Acolo va fi o lucrare pe care o vom face cu Electrica. Încă nu știm când vor începe lucrările, depinde când vom merge să semnăm contractul. Noi ne-am mișcat destul de bine cu depunerea proiectului, am fost al 3-lea sau al 4-lea UAT din județ care am depus acest proiect’’, a declarat primarul comunei Comăna, Viorel Grusea.

Fiecare stație de încărcare are câte două locuri: una cu încărcare rapidă și una cu încărcare lentă. Locuitorii comunei nu vor achita nimic atunci când își vor încărca mașinile, iar construirea acestor stații va face ca în viitor să apară și mașini electrice în comună. Pentru aceste mașini impozitul este zero.

Stațiile de încărcare costă împreună în jur de 200.000 de euro. Banii vin aproape în totalitate de la AFM, doar mărirea puterii la transformatoare va fi o cheltuială a Primăriei Comăna.

Autorităţile locale se aşteaptă ca, în mod indirect, datorită acestor staţii de încărcare electrice să crească inclusiv afluxul de turişti în zonă.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.