După inundațiile din iunie: bani de la Guvern pentru comunele făgărășene Mândra, Părău și Șoarș


Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind alocarea unor sume pentru unele unităţi administrativ – teritoriale afectate de inundaţiile din luna iunie.

La nivel naţional, este prevăzută suma de 327.308.000 lei, din care 3.596.000 lei reprezintă banii pe care ar urma să ajungă în judeţul Braşov, potrivit bzb.ro.

comuna Mândra

Potrivit proiectului, cea mai mare sumă, respectiv 2.640.000 lei, ar urma să fie primită de Consiliul Judeţean Braşov, pentru realizarea unor intervenţii în regim de urgenţă la infrastructura rutieră pe care o administrează. Printre altele, administraţia judeţeană braşoveană vrea ca din banii de la Guvern să refacă pod de pe DJ 103B (la intrarea în localitatea Budila), dar şi podul de pe DJ 104D situat lângă Biserica Evanghelică din satul Bărcut, comuna Şoarş, localitate în care trebuie făcute şi alte reparaţii la respectivul drum. Pe lista de lucrări a Consiliului Judeţean mai sunt lucrări şi la drumuri judeţene din localităţile Caţa şi Poiana Mărului.

În ceea ce priveşte primăriile din judeţ, au cerut bani cele ale comunelor Budila (65.000 de lei), Caţa (229.000 lei), Mândra (203.000 lei), Părău (1.000 lei), Poiana Mărului (170.000 lei) şi Şoarş (288.000 lei).

Primăriile au cerut banii pentru repararea unor drumuri afectate de inundaţii. De exemplu, comuna Poiana Mărului a solicitat suma de 170.000 de lei pentru refacerea a 1,8 km de drum comunal.

Sumele propuse pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţul nostru au fost stabilite în urma unor evaluări în teren realizată de Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică până în data de 17 iulie.
 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.