Elevii cu care ne mândrim: olimpicii de la Colegiul Național ,,Radu Negru”, care s-au calificat la fazele naționale ale concursurilor


  • Colegiul Național ,,Radu Negru” și-a trimis, și de această dată, ,,cavaleria” să adune premiile de la olimpiadele școlare. Nu mai puțin de 8 elevi au obținut rezultate remarcabile la fazele județene ale olimpiadelor şcolare la care au participat și, astfel, s-au calificat la fazele naționale.

23 de elevi de la Colegiul Național ,,Radu Negru” au reuit să se califice la fazele județene ale olimpiadelor școlare, dar și la concursuri internaționale.

Dintre aceștia, 8 elevi s-au calificat la fazele naționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare.

elev Contatorre Paula, profesor Laurențiu Tătaru

Contatorre Paula, din clasa a XII-a, s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de folosofie. ,,Olimpiada de filosofie a însemnat, pentru mine, o provocare. Să ies din zona de confort și, în ciuda faptului că sunt în clasa a XII-a și am examene în acest an, am ales să fac acest pas. Filosofia este o pasiune de-ale mele. O pasiune pe care o am de când eram mică. Cred că, de-a lungul anilor de liceului, am ajuns să finisez această pasiune, să adun cât mai multe informații, astfel încât să ajung la rezultatul pe care mi l-am dorit. Cred că munca în acest domeniu este continuă, niciodată nu poți fi destul de pregătit. Cu susținerea profesorilor, cu ajutorul școlii, am ajuns la acest rezultat. Olimpiada de filosofie înseamnă pasiune, pentru mine”, a spus aceasta.

Profesorul ei îndrumător este Laurențiu Tătaru.

,,Filosofia este materia unde se desăvârșește înțelepciunea, așa cum spuneau filosofii în antichitate, că omul este măsura tuturor lucrurilor. Paula este măsura cunoașterii, a virtuților. Anul acesta s-a calificat la faza națională, nu avem decât cuvinte de laudă pentru ea, este un supra elev”, a spus profesorul Laurențiu Tătaru.

Un alt concurs național, la care elevii de la Colegiul Național ,,Radu Negru” participă, este Logică și argumentare.

elev Andrada Dăbiște, prof. Ioana Orzea

Andrada Dăbiște, din clasa a XI-a, s-a calificat la Olimpiada națională. „În primul rând, aș vrea să spun cât de recunoscătoare sunt pentru doamna profesoară care m-a îndrumat și ajutat, doamna profesoară Orzea Ioana. A fost o susținere foarte mare pentru mine. Olimpiada națională a fost, având în vedere că am avut foarte multe emoții, dificilă și chiar nu mă așteptam să am calificative așa de bune, dar m-au ajutat foarte mult susținerea și încrederea oamenilor din jurul meu și mă bucur că am dat dovadă de puterea de a trece mai departe“, a spus Andrada Dăbiște.

Ea a fost îndrumată de prof. Ioana Orzea.

În primul rând, eu vreau să-i felicit pe toți colegii mei, după cum vedeți avem o sală plină de elevi capabili de performanță. Anul trecut, știți că am deschis calea competițiilor la logică și argumentare, prin Ioana Avram, prin participarea ei la naționale, iar anul acesta, eleva Andrada Dăbiște, din clasa a XI-a, a reușit să consolideze acest drum și s-a calificat la etapa națională, la Logică și argumentare. Este o disciplină foarte dificilă, eu o felicit pe Andrada, pentru că este un copil deosebit, cu foarte mult bun simț, capabil să depună efort foarte organizată. A dat dovadă de forte multă autodisciplină, studiază în plus și sunt foarte mândră de ea“, a spus  profesor Ioana Orzea.

eleve Sofia Nemeș, Diana Vlad Vladi, Teodora Popa Sabina

La concursul Arena Urșilor Juniori, faza națională, Diana Vlad, din clasa a X-a, împreună cu Teodora Popa Sabina, au ocupat primul loc, iar cealaltă echipă,  Sofia Nemeș, din clasa a X-a și Ioana Oprean, au obținut premiul pentru cel mai realist proiect.

,,A fost o mare surprindere pentru mine să reușim o asemenea performanță, astfel că am obținut premiul I pe țară la concursul Arena Urșilor Juniori. La începutul clasei a X-a nu am dat prea mare importanță acestei materii, nu îmi prea plăcea. Odată, însă, cu oportunitatea de a participa la acest concurs, am învățat foarte multe lucruri noi și am început să iau în calcul o viitoare carieră în acest domeniu. Am avut ocazia să cunosc oameni noi și nu am fi reușit acest rezultat fără susținerea și ajutorul doamnei profesor Maria Corșatea”, a spus Vladi Ana Maria.

,,Participarea la acest concurs a fost o experiență unică, atât pentru mine, cât și pentru colega mea, Ioana, cu care am format o echipă. Noi am obținut premiul pentru cel mai realist proiect, iar acest lucru a însemnat foarte mult. Ne-a dat o speranță și, în același timp, o îndrumare spre dezvoltarea Țării Făgărașului. Putem schimba ceva în Țara Făgărașului”, a spus Sofia Nemeș.

prof. Maria Corșatea

Tinerele au fost îndrumate de profesorul Maria Corșatea. ,,Astfel de concursuri ajută elevii să își valideze ideile de afaceri sau chiar afaceri aflate în forme incipiente, ale lor sau ale familiilor lor. Au în primul rând, o componenta educativă dar și o componentă motivațională a elevilor/tinerilor creativi. Orele de educație antreprenoriala sunt doar o verigă în “lanțul” evoluției individului ca antreprenor. Sunt mulțumită de faptul că, pot să contribui la prosperitatea individului și a comunității, prin educație de afaceri și financiară! Într-adevăr, tinerii creează viitorul!”,a spus aceasta.

Și la limba engleză, trei elevi, Ioana Cătană, Ioana Cucu și Robert Borza, s-au calificat la faza națională a concursului internațional Koala.

elevă Ioana Cucu, prof. Elena Ludu, elevi Ioana Cătană, Robert Borza

Nu mă așteptam la acest rezultat. Mi s-a părut destul de ușor concursul. Consider că a fot un rezultat bun, iar acum așteptăm cu nerăbdare rezultatele următoare pentru calificare la etapa globală“, a spus Ioana Cătană, elevă în clasa a VI-a.

 „Am participat la concursul de limba engleză Koala, la nivelul B2. Mi s-a părut o experiență interesantă, dar și plăcută. Mi-a făcut plăcere să particip, de când eram mică eram pasionată de limbi străine, în special de limba engleză“, a spus Ioana Cucu, elevă în clasa a IX-a D.

Vreau să-i mulțumesc în primul rând doamnei profesoare Ludu Elena, pentru că m-a ajutat să ajung până aici. Fără ajutorul dânsei nu aș fi putut să ajung aici sub nicio formă. De mic mi-a plăcut limba engleză și am reușit să găsesc o profesoară minunată care să mă ajute și să mă îndrume. La etapa națională mi-a plăcut, a fost destul de ușor, în afară de anumite punte. Sperăm să mergem mai departe“, a spus și Robert Borza, elev clasa a X-a D.

Cei trei elevi au fost coordonați de profesorul de limba engleză, Elena Ludu.

Anul acesta, în cadrul Colegului, s-a desfășurat etapa pe oraș a concursului internațional de limba engleză Koala. Noi deja am participat la etapa națională, cei trei elevi s-au calificat la etapa națională, care a avut loc la sfârșitul lunii martie la Deva, iar săptămâna aceasta așteptăm rezultatele și sperăm într-o calificare la etapa globală, care va avea loc în Grecia, la începutul lunii octombrie. Este un concurs, nu este un examen, și este un concurs care se adresează tuturor elevilor care vorbesc limba engleză dar nu sunt nativi. Eu sunt mândră de ei, sunt două niveluri: nivelul A2 și nivelul B2 “, a spus profesorul de engleză, Elena Ludu.

prof Maria Racu, director Colegiul Național Radu Negru

,,Iată că, an de an, Colegiul nostru susține dictonul școlii noatre, pentru cei care vor să se înalțe prin educație. Mă bucur că avem echipe puternice, formate atât din elevi silitori, cât și din profesori devotați. Am reușit și în acest an să obținem peste 23 premiul II, III la faza județeană, premiul I și, bineînțeles, calificări la faza națională. Este de menționat faptul că, în spatele acestor rezultate se găsește o muncă care este, pe de o parte, a elevului, dar, în același timp, este și munca profesorului. Modelul școlii noastre este de reținut, și în secolul XXI putem face o educație axată pe valori, elevul să fie valorizat și să înțeleagă că a intra într-o competiție înseamnă a depăși propriile limite. Este foarte important să implementăm elevilor că, într-o competiție, trebuie să îți depășești propriul target și să devii cea mai bună variantă a ta. Eu îi felicit pe toți elevii, pe colegi, mă bucur că menținem, la Radu Negru, o învățare valoroasă, concentrată pe elev”, a declarat prof. Maria Racu, directorul Colegiului Național ,,Radu Negru”.

Multe din fazele naționale ale olimpiadelor și concursurilor se vor desfășura în luna mai.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.