Elevii din mai multe sate de lângă Făgăraș pot aplica pentru Bursele Carpathia


Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) și Fundația Conservation Carpathia lansează un nou fond de finanțare pentru comunitatea locală, Fondul Carpathia pentru Educație și Natură și invită elevii din Țara Făgărașului să aplice pentru Bursele Carpathia.

Fondul Carpathia pentru Educație și Natură este un program anual de finanțare care oferă granturi nerambursabile și burse grupurilor de inițiativă și elevilor din comunitățile din Țara Făgărașului. Programul este susținut de Fundația Conservation Carpathia, iar scopul acestuia este creșterea interesului pentru protecția naturii și îmbunătățirea calității vieții în Țara Făgărașului, prin sprijinirea inițiativelor din domeniul educației.

Prin Bursele Carpathia, parte a programului de finanțare, FCTF și Fundația Conservation Carpathia își propun să descopere și să susțină elevii cu rezultate școlare deosebite, care arată interes pentru domeniile legate de conservarea biodiversității și ecologie.

 

DESPRE BURSELE CARPATHIA – CINE ȘI CUM POATE APLICA?
Pot aplica pentru burse elevii din clasele a VII-a care studiază la școlile din Șinca Nouă, Șinca Veche, Drăguș, Viștea, Sâmbăta de Sus, Lisa, Ucea, Hârseni, Recea și Arpașu de Jos.
Pentru a putea obține o bursă, elevii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să aibă rezultate deosebite la materiile geografie și biologie (media anului școlar anterior la aceste discipline să fie peste 9,00),
  • să aibă media generală pe anul școlar anterior mai mare de 8,50,
  • să fi fost implicat în activități școlare și extrașcolare și să poată dovedi implicarea prin documente justificative.

Valoarea unei burse este de 2.500 de lei / an și se acordă în două tranșe, prima tranșă la finalul lunii decembrie și a doua tranșă la finalul lunii aprilie.
Bursele vor fi acordate unui număr de 10 elevi, în urma unui proces de jurizare de către o echipă formată din reprezentanți ai FCTF și ai Fundației Conservation Carpathia și specialiști în domeniile ecologie și protecția mediului.
Elevii interesați se pot înscrie în procesul de selecție până pe 25 noiembrie 2022. Mai multe detalii despre documentele necesare și procesul de înscriere sunt disponibile pe pagina web dedicată programului.

CALENDAR
4 – 25 noiembrie 2022: perioada de înscriere
26 noiembrie – 7 decembrie 2022: perioada de jurizare și selecția beneficiarilor
8 decembrie 2022: publicarea rezultatelor procesului de jurizare și anunțarea bursierilor
9 – 21 decembrie 2022: semnarea contractelor de finanțare
23 decembrie 2022: transferul primei tranșe a burselor

Pentru mai multe informații despre Bursele Carpathia puteți lua legătura cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului la adresa de email office@fundatiactf.ro.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.