Eminescu, sărbătorit de elevii Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“


brancoveanuMarți, 15 ianuarie, elevii Liceului Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“ au sărbătorit 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, printr-o activitate intitulată „Pe urmele lui Eminescu la Junimea“.

Într-o sală de clasă s-a recreat sediul Societății Junimea de pe strada Mercur 1 cu deviza ” Intră cine vrea, rămâne cine poate”, unde s-au adunat Eminescu, Ion Creangă, Titu Maiorescu și Veronica Micle. S-au citit scrisori din corespondențele dintre cei patru, fragmente din proza eminesciană dar și pasaje din Amintirile din copilărie ale lui Creangă de către elevi de liceu care au intrat în rolul fiecărui personaj.

Nu au lipsit nici recitarile de poezii ale marelui poet de către cei mai mici din clasa întâi pregătiți de doamna învățător Milosan Maria și 30 de strofe din celebrul poem Luceafărul de către elevul Morar Nicușor din clasa a cincea. Elevii din clasa întâi sunt: Miruna Predus, Aldes Astrid, Andrei Pasăre. Eminescu a fost interpretat de elevul Bortan Gabriel din clasa a 10 Pedagogic, Veronica Micle de eleva Denisa Costea tot a 10 P. Maiorescu a fost Ioan Scriitoru iar Creangă- Darius Constantinescu, ambii din clasa a 10 teologic.

brancoveanu1

brancoveanu2

brancoveanu3
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.