Făgăraş: lucrări în părculeţele de joacă şi plantări de pomi pe străzile din oraş şi Combinat


Zilele acestea, angajaţii Primăriei Făgăraş din cadrul Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat (ADP) lucrează de zor la reparaţii ale modulelor de joacă din părculeţe, la cosit iarba şi la plantat pomi.

Daniel Tătar

Daniel Tătar

,,Serviciul nostru se ocupă de toate părculeţe din oraş. Am început să facem reparaţii la modulele de joacă, acolo unde este cazul, şi să cosim zona verde a părculeţelor, astfel ca, odată cu venirea căldurii, părinţii şi copiii să se poată bucura de aceste spaţii. De asemenea, tot noi ne ocupăm şi de zona verde din parcul Regina Maria. În paralel, muncim la plantat pomi. Primăria Făgăraş a cumpărat 300 de tei şi 300 de stejari în această primăvară. Îi plantăm pe străzi, acolo unde vedem că este nevoie, precum şi la cererea asociaţiilor de proprietari. De mâine intrăm cu plantatul şi pe strada Plopului din cartierul Combinat”, a declarat Daniel Tătar, şef ADP.

În ce priveşte serviciile de dezinfecţie şi dezinsecţie din aceste zone verzi, ele vor fi realizate începând de anul acesta de societatea Salco Serv, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptată în 30 ianuarie 2019.

Autorităţile locale consideră că, dacă aceste servicii vor fi prestate de către o firmă locală, având ca unic acţionar Consiliul Local, costul serviciilor va fi mai ieftin. În plus, se încurajează angajarea de personal pe plan local.

Se estimează ca în decursul unui an aceste servicii de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare să ajungă la valoarea de aproximativ 21.000 de lei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.