Făgărășeanul Laurențiu Mardan, la un pas de a ajunge în finala celui mai mare campionat de karting din Nordul Americii


Făgărășeanul Laurențiu Mardan a fost la un pas să ajungă în finala celui mai mare campionat de karting din Nordul Americii.

Cel mai important campionat de karting din Nordul Americii se desfășoară la Las Vegas, Rok Vegas, iar la acesta a participat și făgărășeanul Laurențiu Mardan, despre care ziarul Salut Făgăraș a mai scris de-a lungul timpului.

Făgărășeanul a reușit să se impună în toate manșele calificative ale acestui concurs, reușind, de fiecare dată, să ocupe prima poziție. În ziua finalei campionatului, însă, ghinionul a făcut ca Laurențiu să nu mai ajungă la start.

,,Împreună cu echipa la care sunt legitimat, TecnoKart USA, m-am înscris la cel mai mare campionat de karting din Nordul Americii, organizat la Las Vegas. Au fost finalele, ultima cursă a anului, absolut toată lumea a participat. M-am înscris la categoria VLR Masters. Încă de miercuri, 3 noiembrie, au fost manșele calificative și pot spune că am dominat absolut tot, am fost pe primele locuri. Însă exact în ziua finalei nu am mai reușit să ajung la start. Dominant în VLR Masters toată săptămâna, fiecare sesiune de antrenamente P1 (Poziția 1), Calificări P1, Manșă concurs 1 P1, Manșă concurs 2 P1, Manșă concurs 3 P1, Manșă concurs 4 P1! Toată săptămâna am fost doar pe prima poziție. Pentru finala de duminică am plecat tot de pe P1, dar, după o problemă mecanică, nu am putut lua startul, ceea ce a încheiat un parcurs perfect! O mică greșeală mecanică a făcut paguba mare de tot în rezultatul final”, a povestit Laurențiu.

Laurențiu Mardan

Cu toate că această competiție a fost ultima pe acest an la care participă, Laurențiu se pregătește deja pentru viitoarele campionate.

,,Mă pregătesc acum pentru campionatul din Florida, din ianuarie anul viitor, Winter Tour, sigur ne vom lua atunci revanșa. Și cu siguranță voi participa anul viitor la Mondiale. Să vedem acum sub ce steag, dacă va rămâne să concurez tot sub steagul României, având în vedere că, în acest an, reprezentanții Federației Române de Karting nu m-au lăsat să concurez la Mondiale sub steag românesc”, a mai spus Laurențiu Mardan.

Făgărășeanul a participat, în acest an, și la Campionatul Național de Karting de la Prejmer, acolo unde a reușit să urce pe podium. În 2018 a intrat în lotul național de karting al Statelor Unite și, în același an, a participat la Campionatul Mondial IAME International Final Le Mans, unde s-a numărat printre finaliști. Printre ultimele reușite ale lui Laurențiu se numără și locul al IV-lea la Campionatul Național de Karting din USA, desfășurat în aprilie, anul acesta.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.