Făgărășeanul Ovidiu Stiniguță este campion național la Culturism și Fitness


  • Rezultat remarcabil pentru făgărășeanul Ovidiu Stiniguță. Acesta a obținut medalia de aur și, implicit, titlul de campion național, la Campionatul Național de Culturism și Fitness, organizat la Cluj Napoca.

În weekendul ce a trecut, la Cluj Napoca s-a desfășurat Campionatul Național de Culturism și Fitness, competiție sportivă la care au participat peste 350 de sportivi de la cluburi din toată țara.

Și de la Făgăraș au participat patru sportivi – Laurențiu Tătaru, Ovidiu Hogea, George Barbu și Ovidiu Stiniguță. Iar Ovidiu Stiniguță a obținut medalia de aur și, implicit, titlul de campion național la culturism.

,,Am participat la patru categorii diferite. La categoria cuturism 90 kg seniori am obținut medalia de aur, la categoria bodybuilding classic am obținut medalia de bronz. Iar la master, aceleași două categorii, am obținut, la ambele, medalie de argint. A fost o competiție dificilă. Spun asta pentru că, la înscriere, aveam cu un kg mai mult, așa că am fost nevoit să aleg câteva ture de stadion. Apoi, când am avut kg necesare participării la competiție, am constatat că am cu un cm mai puțin decât baremul. Așa că am fost nevoit să fac și câteva întinderi chiar acolo, înainte de a intra în competiție. Dar tot sacrificiul și pregătirea de dinaintea competiției, au meritat, la final’’, a spus sportivul făgărășean.

Ovidiu nu este la prima competiție de acest gen. În decursul celor peste 33 de ani de antrenamente, a participat la peste 100 de competiții de gen. A fost, de asemenea, în 2010 și 2013 – Mister Univers. De asemenea, este vicecampion european și a participat la multe concursuri de culturism și peste ocean.

2013

Pentru competiția de la Cluj Napoca a început să se natreneze mai serios doar cu trei săptămâni înainte.

,,De obicei, mă antrenez de trei ori pe săptămână. Însă, acum, am început o pregătire serioasă cu trei săptămâni înainte de concurs. A fost greu, am vrut să grăbesc antrenamentul, să acumulez masă musculară. De exemplu, după antrenamentul cu greutăți, urcam, în fiecare zi, scări, și le cobram, timp de aproape o oră. Fără întrerupere. Să nu uităm și de alimentație, care este fundamentală în pregătirea unui sportiv. Nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm. În perioada de pregăire a trebuit să reduc stratul adipos, așa că am crescut cantitatea de proteine și am redus carbohidrații. Și, bineînțeles, a trebuit să mă concentrez serios pe ceea ce mi-am dorit să realizez la acest campionat național’’, a spus Ovidiu Stiniguță.

Ovidiu s-a reîntors în țară în 2021, după ce a petrecut 24 de ani în Italia, și de atunci reprezintă cu mândrie Făgărașul la competițiile sportive la care participă și la care reușește să se întoarcă cu medalii. Cu această nouă victorie, Ovidiu Stinuguță își consolidează statutul de sportiv de top în România și demonstrează, încă o dată, dedicarea și pasiunea pentru culturism și fitness.

Reamintim că, la aceeași competiție sportivă, Laurențiu Tătaru a obținut medalia de bronz, la categoria master – Body Building Classic.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.