Făgărășenii de pe strada Câmpului, care vor arunca deșeurile amestecate în același sac, vor fi identificați de Poliția Locală


Colectarea deșeurilor pe 5 fracții, potrivit noului regulament, începe luni, 12 iulie 2021, conform unui grafic stabilit deja.
Graficul a fost comunicat în prealabil locuitorilor de pe străzile Câmpului Nou și Câmpului Vechi. Persoanele care nu au ridicat până acum sacii și gălețile sunt așteptate la centrul de precolectare existent (la centrala termică din cartier), de luni până vineri, între orele 8.30-16.30.
Sâmbătă, 17 iulie 2021, începând cu ora 12.00 vor fi ridicate containerele de pe strada Câmpului Nou, iar deșeurile vor fi ridicate doar de pe stativele amplasate.
În cazul în care este necesar ca deșeul rezidual să fie aruncat de mai mult de 3 ori pe săptămână, acesta poate fi depus la centrul de precolectare existent (la centrala termică din cartier) în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, între orele 10.00 – 18.00.
Deșeurile reciclabile voluminoase care nu pot fi aruncate în sacul specific – ex: cutii mari din carton, cantitate mare de sticlă sau plastic – pot fi depuse la același centru de precolectare de la centrala termică, în intervalul orar menționat mai sus.
Mare atenție, însă, nu se vor ridica sacii cu deșeuri amestecate! Pe acești saci se va lipi câte un sticker cu mesajul: NECONFORM. Poliția locală va identifica generatorul, care va fi nevoit să sorteze corect deșeurile.
În a doua fază a proiectului, stativele din metal amplasate în apropierea scărilor de bloc vor fi înlocuite cu eurocontainere. Însă numai după ce peste 90% din locuitorii cartierului vor arunca deșeurile în mod corespunzător, selectate pe cele 5 fracții.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.