,,Făgărașul reciclează”. O nouă întâlnire cu cetățenii de pe strada Câmpului


  • Joi, 24 iunie, reprezentanți ai Primăriei Făgăraș vor sta, din nou, de vorbă cu făgărășenii de pe strada Câmpului, pentru o nouă discuție privind implementarea proiectului ,,Făgărașul reciclează”

O echipă de la Primăria Făgăraș și reprezentanți de la Asociația ZERO WASTE România se vor afla joi, 24 iunie 2021, de la ora 17.00, la centrul de precolectare selectivă a deșeurilor din cartierul Câmpului (centrala termică, blocurile 5 -6), unde cetățenii sunt invitați pentru a discuta din nou despre implementarea „Făgărașul reciclează” și pentru a fi distribuite materialele necesare derulării proiectului pilot.

Reamintim că „Făgărașul reciclează” este un proiect pilot care a început a fi implementat începând din 1 iunie 2021. Se va desfășura pe parcursul a 4 luni în cartierul Câmpului – unde imobilele sunt atât blocuri, cât și case. În perioada iunie – septembrie 2021 se va observa ce funcționează și ce nu, se vor lua în considerare sugestiile și obiecțiile cetățenilor, pentru a îmbunătăți procesul și regulamentul de colectare selectivă a deșeurilor, urmând ca proiectul să fie extins în restul cartierelor din oraș.

Proiectul va funcționa pe principiul „plătești pentru cât arunci”. Cetățenii vor avea posibilitatea să controleze costurile de eliminare a deșeurilor din propria gospodărie, prin achiziționarea sacilor de la operatorul de salubritate. Sacii vor fi inscripționați cu coduri QR, care vor permite identificarea utilizatorului în sistemul de gestionare a datelor, care vor fi următoarele: nume și prenume utilizator; adresa exactă a imobilului de care aparține; tipul, volumul și culoarea recipientului; seria recipientului.

Selectarea deșeurilor se va face pe 5 categorii: rezidual, biodegradabil, hârtie/carton, plastic/metal și sticlă. Gunoiul rezidual, cel mai costisitor, va fi singurul care va mai fi transportat la depozitul de deșeuri din localitatea Săcele. Cantitatea totală scade astfel, iar costurile pentru gestionare vor fi reduse considerabil.
În final, dacă fiecare dintre noi va respecta regulamentul de colectare selectivă, se va ajunge la eliminarea taxei de salubritate, iar singurul cost pe care îl vom suporta va fi prețul sacilor, susține primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.