Fanfara Şinca Nouă și ansamblurile populare din Jibert și de la Casa de Cultură Făgăraș vor reprezenta țara noastră în Grecia


Fanfara Sinca Noua - Festivalul Cetatii Fagaras - 2013_p1Fanfara din Șinca Nouă și ansamblurile din Jibert și de la Casa de Cultură Făgăraș vor reprezenta România, cu ocazia Centenarului, la evenimente artistice ce au loc în acest sfârșit de săptămână în Grecia.

Astfel, vineri, 18 mai, aceștia vor dansa la Salonic, în cadrul unui festival ce întrunește peste 20 de țări. Printre acestea se află și România. Prilej cu care făgărășenii vor prezenta audienței dansurile populare specifice zonei noastre și, bineînțeles, și tradițiile și portul popular din zona Făgărașului.

Ansamblul folcoric DaciaSâmbătă, 19 mai, la Ambasada României din Atena se va organiza un alt eveniment. Este vorba despre un spectacol cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni: “Fii mândru că eşti român!”.

Iar duminică, 20 mai, în centrul Atenei, va avea loc un spectacol în aer liber pentru turişti, cu scopul promovării imaginii şi României, în zona turistică cea mai frecventată de vizitatori.

Plaiurile JibertuluiToate acestea au fost posibile în cadrul proiectul „Ziua românilor de pretutindeni în contextul Anului Centenar al Marii Uniri“, promotorul acestuia fiind Fundația Culturală „Țara Făgărașului“, în parteneriat cu Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena, Asociația Românilor Carpatia – Salonic, Comuna Șinca Nouă, Comuna Jibert și Casa Municipală de Cultură Făgăraș.

Proiectul are ca scop promovarea imaginii României în afara granițelor, în contextul anului centenar al Marii Uniri, având în vedere necesitatea de perpetuare a ideii de românism, precum și conservarea tradițiilor și obiceiurilor autohtone, în zonele unde conviețuiesc comunități însemnate de români. Beneficiile implementării unui astfel de proiect, se regăsesc în nevoia, tot mai acută de a reînvia sentimentul de apartenență la tradițiile românești, cu precădere în anul centenarului.

corul de copiiProiectul este finanţat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, valoarea totală fiind de 68.600 lei, din care 45.000 lei finanţare nerambursabilă + 23.600 lei contribuţie proprie solicitant şi parteneri.
One thought on “Fanfara Şinca Nouă și ansamblurile populare din Jibert și de la Casa de Cultură Făgăraș vor reprezenta țara noastră în Grecia

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.