Federația Română de Fotbal, pentru prima dată la Făgăraș


  • Federația Română de Fotbal s-a aflat pentru prima dată la Făgăraș, vineri. Reprezentanții acesteia au discutat cu edilul Gheorghe Sucaciu despre viitoarea bază sportivă, ce va fi construită din fonduri asigurate de la bugetul de stat.

Au fost purtate discuții și despre infrastructura necesară penru susținerea și dezvoltarea tinerilor sportivi, legitimați la Clubul municipal.

,,Am însoțit conducerea federației la amplasamentul unde urmează să fie construită o bază sportivă din fonduri asigurate de la bugetul de stat în valoare de aproximativ 1,7 milioane de euro. Aceasta va fi realizată de Compania Națională de Investiți, printr-un program guvernamental. Proiectul este prevăzut în cadrul Strategiei de Dezvoltare a municipiului, pe care v-am prezentat-o anul trecut. Cu președintele FRF Răzvan Burleanu, vicepreședintele Octavian Goga, președintele comisiei tehnice Mihai Stoichiță, secretarul general-adjunct Gabi Bodescu și managerul de competiții Felix Grigore am avut discuții despre infrastructura necesară pentru susținerea și dezvoltarea celor 286 de tineri sportivi legitimați la clubul municipal, dar și a celor două grupe de copii născuți în 2014-2015 – nelegitimați încă”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

De asemenea, acesta a purtat discuții și despre programul de dezvoltare a secției de fotbal de la CSM Făgăraș. ,,De asemenea, am vorbit despre programul de dezvoltare a secției de fotbal de la CSM Făgăraș și strategia implementată la nivel local. Un alt subiect pe care l-am abordat în cadrul întâlnirii a fost adaptabilitatea strategiei clubului sportiv la programele FRF și sprijinul care ne poate fi acordat. Terenul pe care urmează să fie construită baza sportivă de tip 1 a fost predat deja de către municipalitate pentru executarea lucrărilor, care vor începe imediat după finalizarea documentațiilor. Este vorba despre fostul teren de zgură din apropierea parcului Regina Maria”, a mai adăugat edilul.

Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:

► Teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF (105m x 68m) cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori

► Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis (20m x 40m)

► Clădire vestiare și administrativă

► Parcare autovehicule și autocar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.