Femeie decedată la Şona, în urma unui incendiu de vegetaţie


În urmă cu puțin timp, o persoana de sex feminin în vârstă de 75 de ani a fost găsită decedată in urma unui incendiu de vegetatie izbucnit în curtea casei, în satul Șona, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenă (ISU).

La fața locului s-au deplasat o autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Din păcate, când au ajuns echipajele la fața locului persoana prezenta leziuni incompatibile cu viață și paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Incendiul a fost lichidat de pompieri înainte ca acesta să se extindă și la alte gospodării.

,,La data de 30 martie 2022, în jurul orei 13.15, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că în grădina unui imobil situat în localitatea Șona din județul Brașov se desfășoară un incendiu de vegetație.
La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila și pompieri, cei din urmă procedând la lichidarea incendiului.
În urma lichidării incediului a fost identificat cadavrul carbonizat al unei persoane de sex feminin. Persoana în cauză a fost identificată ca fiind o femeie, în vârstă de 75 ani, proprietara imobilului anterior menționat. Cadavrul va fi preluat și transportat la spital în vederea efectuării autopsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor survenirii decesului. În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a informat și purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agent principal de poliție Nadia Olaru.

Pompierii fac apel către cetățeni să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere. Riscul de a se produce pagube materiale însemnate sau victime omenești este foarte ridicat,.

Pompierii recomandă următoarele măsuri pentru prevenirea acestui tip de incendii:

– nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt;

– nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de furaje, pădure etc);

– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile efectuaţi-o în locuri special amenajate (gropi ş.a.);

– interesaţi-vă la Primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;

– arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale efectuaţi-o numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei;

– asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi stingeţi jarul după încetarea acesteia; – educaţi şi supravegheaţi copiii în vederea interzicerii jocului cu focul.

 

Foto: arhivă

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.