Festival de cântece patriotice pentru copii și tineri, de 1 Decembrie, la Făgăraș


  • Peste 140 de copii au urcat pe scenă de Ziua Românei pentru a oferi un dar muzical sau poetic Țării în care s-au născut. „Sfântă-i Țara mea” – festivalul de cântece patriotice pentru copii și tineri – a avut loc anul acesta la Cercul militar din Făgăraș și a fost organizat de Asociația Doamna Maria Brâncoveanu și Pumpkin Studio, în parteneriat cu Protopopiatul Făgăraș și Centrul de Instruire Manevră „Constantin Brâncoveanu”. Evenimentul face parte din suita manifestărilor culturale „Zilele șaguniene 2023”, organizate de Arhiepiscopia Sibiului.

Ediția acestui an a cuprins, pe lângă festivalul de interpretare, dedicat grupurilor de copii și tineri, și o secțiune de creație literară – poezie patriotică. Ambele secțiuni au ca obiectiv cultivarea respectului copiilor și tinerilor pentru valorile culturale și promovarea valențelor educative ale istoriei poporului român.

Evenimentul propriu-zis a avut loc pe 1 Decembrie. Pe scena de la Cercul militar au urcat, pe rând, grupuri de copii și tineri din ȘERCAIA (coordonator doamna preoteasă prof. Dana Streza), ȘOARȘ (coordonator pr. Mihai Gheorghiaș), VĂLENI (coordonator Pr. Claudiu Popa și doamna preoteasă Adriana), RODBAV (coordonator Pr. Marius Rusu și doamna preoteasă Denisa), HÂRSENI (coordonator prof. Claudia Dobrea). Din partea gazdelor au participat Corul copiilor brâncoveni (coordonat de Pr. Ioan Paroș) și Grupul vocal „Brâncovenii” (coordonat de Pr. Marius Corlean).

În cadrul spectacolului au fost recitate și poeziile premiate în cadrul secțiunii de creație literară – poezie patriotică. Grupurile au interpretat cu multă trăire și emoție, transmisă și spectatorilor care au avut adesea ochii în lacrimi sau au acompaniat cântând sau aplaudând.

Din public au făcut parte și un grup de militari de la Centrul de Instruire Manevră „Constantin Brâncoveanu”, împreună cu domnul comandant Nicolae Acasandrei. În încheierea spectacolului, toate grupurile participante au interpretat împreună cântecul „Tu, Ardeal” și Imnul României, apoi s-au bucurat împreună de dansuri populare românești.

Toți interpreții care au urcat pe scenă au fost beneficiarii unui bilet de tombolă, bucurându-se la final de premii variate.

Momente din cadrul Festivalului:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.