Firma care deține stația GPL care a explodat la Crevedia are cinci staţii în judeţul nostru. Toate au fost sancționate de ISU Brașov


Firma SC Flags SRL (cu sediul în Caracal), la al cărei depozit GPL din Crevedia s-au produs mai multe explozii, în urma cărora au rezultat doi morţi şi 58 de răniţi, are deschise la Braşov cinci skid-uri (acele butelii uriaşe în care se păstrează GPL).

Cel puţin trei dintre acestea deţin autorizaţii de funcţionare legale. Reprezentanţii ISU Braşov au verificat documentele existente la sediul instituţiei. Maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al instituţiei, afirmă că staţiile GPL din Braşov ale firmei din Caracal implicate în explozia de sâmbătă verificate până acum funcţionează legal, iar celelalte vor fi verificate.

Acestea au primit, însă, şi amenzi din partea pompierilor. Potrivit ISU Braşov, trei dintre skid-urile GPL care astăzi  funcţionează sub denumirea de RBC Gaz deţin autorizaţii de securitate la incendiu. Autorizaţiile au fost obţinute sub altă denumire, în anii 2004, 2016, respectiv 2017. În urma controalelor s-au aplicat sancţiuni conform prevederilor legale, iar în următoarea perioadă de timp se vor efectua controale şi la celelalte staţii GPL.

Unde sunt amplasate cele cinci staţii
Cele cinci staţii ale firmei din Caracal au şi autorizaţii de mediu, directorul Agenţiei pentru protecţia Mediului Braşov, Ciprian Băncilă, declarând că au fost depuse documentele necesare. Conform informaţiilor oferite de acesta, trei dintre cele cinci staţii sunt în municipiul Braşov, una pe strada str. Hărmanului, nr. 52 (la benzinăria de lângă blocuri, aflată aproape de intersecţia cu strada Toamnei), una pe Șoseaua Cristianului nr. 2 şi una pe str. Zaharia Stancu nr. 13-15 (în cartierul Tractorul). Autorizaţiile au fost obţinute de firma SC Flags SRL.

Controale la toate staţiile GPL din judeţ
După exploziile de la Crevedia, autorităţile centrale au dispus controale la toate staţiile GPL din România. În Braşov, a declarat prefectul judeţului, Cătălin Văsii, pentru bzb.ro, controalele au început în 28 august. „Primele vizate de controale sunt staţiile care au avut probleme anii trecuţi, când au mai fost făcute verificări”, a precizat Văsii pentru sursa citată.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov a anunţat că verificările ar urma să se încheie în cursul acestei săptămâni. „Se verifică existenţa autorizaţiilor la incendii, se verifică stingătoarele, instalaţiile electrice şi instruirea personalului”, a mai spus Ciprian Sfreja.
Conform reprezentantului ISU Braşov, după prima zi de controale, toate staţiile verificate deţineau autorizaţie de securitate la incendiu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.