FOTO | Cetatea Făgăraș și-a deschis astăzi porțile pentru militarii francezi. Activitate dedicată Zilei Republicii Franceze


  • Făgăraşul a fost gazdă, astăzi, 13 iulie, la o festivitate dedicată Zilei Republicii Franceze. Ziua Franţei se sărbătoreşte la data de 14 iulie, însă anul acesta se sărbătorește de două ori în zona noastră. Astăzi a fost sărbătorită la Cetatea Făgăraș, iar mâine, vineri, 14 iulie, va fi marcată la baza militară de la Cincu.
  • Astăzi, în Cetatea Făgăraș s-a vorbit limba franceză, s-a intonat imnul Franței, iar curtea interioară a fost plină de soldați francezi. Nu a fost cucerită Cetatea, ci aici s-a sărbătorit Ziua Republicii Franceze.

Militarii francezi aflaţi în misiune în România (infanterişti, paraşutişti, forţe navale) au participat în această dimineață la festivitatea din Cetatea Făgăraş.

La eveniment au fost prezenți autorități locale și județene, dar și comandanții unităților militare din Cincu și Făgăraș.

,,Un batalion de la Unitatea Militară Cincu a sărbătorit astăzi Ziua Franței în Cetatea Făgăraș. Și-au dorit foarte mult ca Ziua Franței să fie sărbătorită la Cetatea Făgăraș, una din cele mai frumoase cetăți din lume. Împreună cu cei doi comandați de la Cincu și Făgăraș, i-am onorat cu prezența și i-am primit pentru a sărbători și a celebra Ziua Franței’’, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

,,Suntem pentru a treia oară la Cetatea Făgăraș, pentru a sărbători Ziua Franței. Prima dată în 2017, apoi anul trecut, și acum. Este un moment deosebit, atât pentru Făgăraș, cât și pentru comunitatea francofonă din regiune, ținând cont de importanța evenimentului, dar și de proximitatea și prietenia dintre România și Franța. Faptul că există aici firme franceze, o școală profesională franceză și unitatea militară de la Cincu, nu fac altceva decât să aducă și mai puternic împreună cele două țări’’, a declarat Ion Ciolacu, consulul onorific al Franței la Brașov.

După ceremonialul din curtea Cetății Făgăraș, invitații s-au retras în crama Cetății, la o recepţie.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.