FOTO | Cum au sărbătorit elevii Colegiului Național ,,Doamna Stanca” Ziua Europei. Standuri cu fotografii și… prăjituri


  • Mai mulți elevi ai claselor primare de la Colegiul Național ,,Doamna Stanca”, secția germană și o clasă secția română, au sărbătorit astăzi, 9 mai, Ziua Europei. Ei s-au pregătit cu pliante, afișe, dar și cu preparate specifice fiecărei țări pe care au prezentat-o. Mulți dintre ei au ales să îmbrace și costume naționale ale respectivelor țări.

Elevii Colegiului Național ,,Doamna Stanca” au aflat, astăzi, multe lucruri despre Europa, despre țările din Europa, dar și despre gastronomia multora dintre ele. Micuții au organizat și o expoziție cu fotografii.

înv. Mirela Toacșe

,,Ne-am gândit să organizăm o expoziție de Ziua Europei, în care copiii să prezinte și să cunoască mai multe țări din Europa. Fiecare clasă și-a pregătit și un stand și un panou cu monumente și personalități, informații despre țara pe care aceștia o reprezintă. Iar colegii au trecut pe la fiecare stand și au aflat câte ceva nou. Iar apoi au servit dulciuri și preparate specifice fierărei țări pe care fiecare stand l-a prezentat’‘, a spus Toacșe Mirela, învățătoare la clasa a II-a C, secția germană, Colegiul Național ,,Doamna Stanca”.

,,Am prezentat mai multe țări din Europa, cu ocazia Zilei Europei. Am dorit să organizăm acest lucru tocmai pentru a dezvolta cultura generală a copiilor. Fiecare clasă participantă reprezintă o țară și ne-am pregătit și standuri cu mâncare, băuturi răcoritoare și magneți. De exemplu, clasa noastră pregătitoare a prezentat țara Spania. Noi avem păpuși, evantaie, magneți și rochițe reprezentative Spaniei. Avem și gustări specifice acestei țări”, a spus Antonia Dindirică, învățătoare la clasa pregătitoare, secția germană, Colegiul Național ,,Doamna Stanca”.

Expoziția a fost cu vânzare.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.