FOTO| După 27 de ani de carieră militară, lt col. Dorin Moldovan s-a pensionat!


  • Lt. col. Dorin Moldovan, fostul comandant al Detașamentului de Pompieri Făgăraș, a ieșit la pensie!

Locotenent colonel Moldovan Dorin, împuternicit prim adjunct inspector sef al ISU Brasov, a ajuns la emotionantul prag al pensionării, după aproape 27 de ani de carieră militară.

A intrat în rândurile salvatorilor în anul 1995 după ce a absolvit Facultatea de Pompieri, fiind repartizat la Compania de pompieri Fagaras (în prezent Detasamentul de Pompieri Fagaras).

Timp de 26 de ani, a coordonat activitatea pompierilor făgărăseni si a participat la sute de misiuni pentru salvarea vietii semenilor si pentru gestionarea situatiilor de urgenta din zona de competentă, dând dovada de ambitie, abnegatie, curaj, pregatire si perseverentă, scriu colegii acstuia de la ISU Brașov. Din anul 2020 și până în prezent a fost împuternicit prim adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov.

În anul 2014 si-a adus contributia în mod considerabil la înființarea Centrului de Antrenament si pregatire al Pompierilor, din cadrul Detasamentului de pompieri Făgăras. Aici a pregatit sute de pompieri din întreaga țară si le-a dezvăluit “secretele focului”, astfel încât să nu fie surprinsi în lupta cu flăcările în numeroasele misiuni pentru stingerea incendiilor.

,,În concluzie, nu avem cum să vorbim de pompierii din Făgăraș fară să ne aducem aminte de domnul lt.col. Moldovan Dorin si de realizarile pe care le-a avut de-a lungul carierei profesionale. Anii au trecut repede si a sosit momentul ca Dorin, într-o atmosferă emotionantă, ascunsă în spatele măstilor de protecție, să-si ia rămas bun de la camarazii de armă. Este greu să exprimi în cuvinte sentimentele și trăirile care te încearcă într-un astfel de moment, având în vedere că unitatea de pompieri i-a fost o a doua casă, iar colegii o a doua familie. I-am strâns cu totii mâna, i-am multumit pentru tot ce a făcut in toti acesti ani pentru pompierii brasoveni si i-am urat pensie usoară, sănatate si numai bucurii. Felicitări pentru întreaga carieră profesională și suntem convinși că dragostea pentru pompieri nu va dispărea niciodată. Vă asteptam ori de cate ori vi se va face dor”, au scris, emoționați, colegii acestuia de la ISU Brașov.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.