FOTO| Tineri de la Clubul Copiilor din Victoria, pe podium la un concurs național de ecologie!


  • Cinci copii de la secția de ecologie de la Clubul Copiilor din Victoria au participat, în acest sfârșit de săptămână, la un concurs național de ecologie, ce a avut loc în Fălticeni.

Sub denumirea “O lume mai frumoasă, o lume mai curată”, concursul național de ecologie a strâns nu mai puțin de 29 de județe din toată țara. Trupa de ecologie de la Clubul Copiilor din Victoria a reușit să urce pe primul loc la proba de abilități practice și pe al doilea loc la proba Proiecte de mediu.

Concursul național de ecologie de la Fălticeni este cuprins în CAEN, Calendarul Activităților Educative Naționale. În cadrul concursului au fost două probe. Anume proba de proiecte de mediu cu două secțiuni – secțiunea gimnazial și liceal. La proiectele de mediu am ocupat locul II pe țară cu doi copii de la clubul nostru. Este vorba despre Sergiu Folea și Aconstantinesei Daniel, secțiunea liceu. Iar a doua probă a fost de abilitățile practice, unde copiii au avut de realizat o machetă din materiale reciclabile și naturale, cu tema de conservare a naturii. Aici am obținut primul loc pe țară prin Valentina Barbu – la secțiunea gimnaziu. Sunt mândră de copiii mei, mai ales că este primul an când am la Clubul din Victoria și o clasă de gimnaziu, clasă cu care am și reușit la Fălticeni prima performanță“, ne-a declarat Camelia Bertea, directorul Clubului Copiilor din Victoria.

Tot în cadrul concursului a avut loc și o activitate practică gratuită – care a fost oferită de către organizatori. A constat în plimbarea cu Mocănița – Huțulca pe Valea Moldoviței, pe un traseu de 11 km, cu studierea elementelor de floră de pe vale. De asemenea, tinerii au vizitat și Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Moldovița și au fost, de asemenea, la Muzeul Oului, unde Lucia Condrea, cea care deține muzeul, le-a explicat originea muzeului și le-a făcut o demonstrație. Concursul s-a desfășurat pe o perioadă de trei zile. Marele premiu a fost câștigat de Clubul din Fălticeni.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.