FOTO – VIDEO | Portul popular din Țara Făgărașului, purtat cu mândrie. Eveniment deosebit la Cetatea Făgărașului, de Ziua Iei


  • Portul popular din Țara Făgărașului și nu numai a fost în centrul atenției luni, 24 iunie, de Ziua Internațională a Iei.
  • Zeci de femei au îmbrăcat vechile costume tradiționale și au defilat într-o frumoasă paradă, pe podul rabatabil al Cetății Făgăraș.
  • Damian Drăghici, invitat special

Zeci de femei, gătite în costume populare, au defilat în cadrul unei parade, de Ziua Internațională a Iei. Deosebitul eveniment a avut loc la Cetatea Făgărașului.

Cu mândrie, fetele au arătat publicului portul popular din Țara Făgărașului, pe podul rabatabil al Cetății Făgăraș.

M-am bucurat foarte tare de parada portului popular, pentru că am reușit, după concursul „Mândră-i Țara Oltului“, să invit cele 12 câștigătoare ale concursului, cu costumele lor foarte vechi, din diferite sate ale Țării Făgărașului. Ele și-au prezentat și găteala capului și costumele foarte vechi. Asta e o mare bucurie pentru Ziua Iei 2024. De asemenea, toate comunitățile care au venit în costume tradiționale, cu sânziene, ne-au adus bucurie. Cel mai tare mă bucur de concertul cu Damian Drăghici, pentru că s-a rânduit de la Dumnezeu să cânte în Cetatea Făgăraș, astăzi, 24 iunie, când avem Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, Ziua Iei, Sânzienele, Drăgaica și sărbătorim cea de-a doua zi de Rusalii“, a declarat Diana Gribincea – Popa, managerul Casei Municipale de Cultură Făgăraș.

Tot pe podul rabatabil au defilat și doamnele și domnișoarele care au câștigat concursul de ii ,,Mândră-i Țara Oltului” organizat în această primăvară de Casa de Cultură. Acestea vor apărea pe un calendar la începutul anului viitor, iar acum și-au expus costumele populare, spre încântarea publicului prezent la eveniment.

La final, toți cei prezenți au asistat la un concert susținut de Damian Drăghici.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.