Fundaţia unui fotbalist aflat în scaun cu rotile a ajutat Spitalul din Făgăraş  


saltele spital 1Fundaţia care îi poartă numele fotbalistului Mihai Neşu a donat de curând Spitalului făgărăşean un număr de 70 de saltele de pat impermeabile. Saltelele au fost cumpărate de ONG cu ajutorul banilor strânşi din donaţiile de 2% din impozitul pe profit.

,,Fundatia Mihai Neşu a premiat implicarea cetățenilor care au donat 2% din impozitul pe profit, întorcând binele într-unul din cele 5 orașe din țară care au strâns cea mai mare sumă din 2% pentru Fundaţia Mihai Neşu. Alegerea orașului câștigător a avut la bază o cerere depusă de unul din cetățenii orașului, în care se prezenta situația saltelelor din spital, anul ultimei achiziții de saltele și necesitatea lor conform numărului de beneficiari”, au spus reprezentanţii Fundaţiei.

Cea care a depus cererea pentru saltele a fost directorul medical al Spitalului ,,Dr. Aurel Tulbure”, dr. Mihaela Pandrea.

În scaun cu rotile după un accident la un antrenament

Mihai Mircea Neșu, în vârstă de 35 de ani, este un jucător de fotbal, care a evoluat în cariera sa pentru cluburile Steaua Bucureşti şi FC Utrecht. A jucat pe postul de fundaș stânga și uneori extremă stânga. A acumulat 8 selecţii la echipa naţională.saltele spital 2

Cariera lui Neșu a luat sfârșit pe 10 mai 2011, când s-a accidentat grav la un antrenament al echipei olandeze FC Utrecht. În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat.

În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra corupului, dar în continuare este în scaun cu rotile.

Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități.

Astăzi, acea fundaţie a ajutat Spitalul ,,Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraş.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.