Garda de Mediu Brașov a efectuat un control pe râul Olt, în zona Făgăraș, împreună cu AVPS


Comisariatul Brașov al Gărzii Naționale de Mediu a început controalele tematice privind condițiile legale de pescuit, începând cu data de 15 mai.

În acest scop, comisarii de la Mediu au desfășurat miercuri un control pe râul Olt, în zona Făgăraș, împreună cu reprezentanții Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv Făgăraș (AVPS).  Aceștia nu au descoperit decât că… pescarii respectă legea! ,,Poate și datorită timpului nefavorabil pescuitului (ploaie abundentă), comisarii GNM nu au identificat pescari pe tronsonul de râu controlat”, au menționat aceștia.

,,În această perioadă trebuie să respectați prevederile Ordinului comun al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 43/310/2020 cu privire la stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020, precum și a OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și avacultura. Potrivit ordinului menționat, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial până în data de 2 iunie 2020. Nerespectarea prevederilor actelor normative menționate atrage, după caz, răspunderea administrativă, civilă sau penală, în funcție de gravitatea faptelor, acestea putând constitui contravenții sau infracțiuni”, au arătat reprezentanții Comisariatului de la Brașov al Gărzii de Mediu.

 


.

 







Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.