Gest emoționat pentru copii făcut de o familie de făgărășeni


O echipă de oameni sufletiști, din zona Făgărașului și cea a Sibiului, s-a întors recent de la Valea Plopului, județul Prahova, de la deja cunoscutul centru social, înființat de părintele Nicolae Tănase, pentru copiii și adulții fără adăpost. Aici viețuiesc câteva sute de copii și câteva zeci de adulți. Numărul se schimbă de la an la an, dar în general este în creștere. Sunt copii abandonați temporar sau definitiv de părinți și chiar și mame care nu au unde să locuiască alături de prunci. Toți primesc gratuit masă, casă și haine, după ce soarta a făcut să fie descoperiți de binefăcătorul lor.

De câția ani, soții Camelia și Lucian Sas obișnuiesc să meargă la Valea Plopului, alături de alți binefăcători din comuna Brădeni, județul Sibiu, și să le ducă celor de acolo alimente, animale, îmbrăcăminte și tot ceea ce ar mai fi necesar pentru traiul acestei comunități.

Ultima vizită a fost făcută zilele trecute, iar făgărășenii și sibienii s-au pregătit pentru ea cumpărând, strângând sau donând: o văcuță, un vițeluș, alimente precum porumb, cartofi, mere, făină, ulei, dulciuri pentru sărbători, fructe, haine, obiecte pentru copii mici și nou-născuți precum două cărucioare și o scoică, dar și bani. Din cele două zone menționate a fost strânsă o sumă de 270.000 de lei.

Cei 303 copii prezenți la acest moment în comunitatea de la Valea Plopului din județul Prahova, mamele lor, preotul Nicolae Tănase – părintele spiritual și îndrumătorul acestora, precum și Asociația ProVita, al cărei fondator este părintele, sunt recunoscători și multumesc făgărășenilor și sibienilor cu suflet mare pentru implicarea, sprijinirea și ajutorul neprețuit dat acestei comunități cu prilejul ultimei vizitei făcute.

,,Stimați făgărășeni, ajutoarele oferite prin generozitatea dumneavoastră (alimente, dulciuri, bani, jucării, haine) au contribuit considerabil la bunăstarea emoțională, fizică și materială a acestor oameni care și-au găsit la Valea Plopului casă, alinare și îndrumare, unde învață să-și croiască un nou drum, mai bun, în viață și unde își schimbă destinul. Fără dumneavoastră nu am fi putut realiza această minunată inițiativă care a adus zâmbetul pe fața celor care au permanentă nevoie de ajutorul nostru, dându-le sentimentul că există oameni pentru care Ei contează”, a ținut să precizeze Camelia Sas, făgărășeanca ce a ales să se implice în sprijinirea așezământului social prahovean.

 

(Cristina Cornilă)

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.