Gheorghe Sucaciu: ,,Municipiul Făgăraș este pregătit să asigure cazare refugiaților, dacă va fi nevoie!”


Mobilizarea societății civile la nivel național pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni este impresionantă. Numărul mare al ajutoarelor de la graniță necesită o bună coordonare, pentru alocarea eficientă și rapidă a resurselor donate.

Primarul Gheorghe Sucaciu este în contact permanent cu instituțiile guvernamentale care coordonează acțiunile cu societatea civilă și organizațiile naționale și internaționale:

Municipiul Făgăraș va asigura cazare refugiaților, dacă va fi nevoie. Suntem pregătiți să facem acest lucru. Am transmis situația locurilor disponibile Prefecturii Brașov, instituția care centralizează datele și le transmite Guvernului. La nivel local, pentru eficientizarea acordării sprijinului necesar, Primăria Făgăraș colaborează cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului și Crucea Roșie – Subfilială Făgăraș”, informează primarul Gheorghe Sucaciu.

Situația reală de la graniță, potrivit informațiilor primite de la autoritățile locale și voluntarii de acolo, este următoarea: până astăzi s-au înregistrat aproximativ 100 de solicitări de azil, iar majoritatea persoanelor care vin din Ucraina doar tranzitează România și se îndreaptă spre alte țări. Așadar, în prezent au nevoie de spații de cazare în județele Maramureș, Suceava și Galați, unde rămân peste noapte înainte să-și continue drumul.

Ce putem face noi, făgărășenii, în acest moment, la nivel local? Să donăm lucruri de care au nevoie refugiații, care se regăsesc în lista întocmită de Crucea Roșie:

– alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant);

– alimente neperisabile;

– apă, ceai;

– pături, lenjerii, saci de dormit (noi);

– produse de igienă personală;

– articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele umede și uscate și produse de igienă);

– dezinfectanți și măști.

Colectarea produselor începe luni, 28 februarie 2022, ora 10:00, la sediul Fundației Comunitare Țara Făgărașului (Bulevardul Unirii nr 1C, în spatele BRD). După ce vor fi sortate și stocate, produsele vor fi trimise cu transporturi umanitare către Crucea Roșie Ucraineană, care le va distribui refugiaților de la granițele României.

Pentru a se asigura că resursele comunității sunt utilizate cât mai bine, pentru ca acestea să ajungă în cel mai scurt timp posibil la cei care au nevoie de ele și pentru a evita risipa, sunteți rugați să completați acest formular pentru a centraliza resursele disponibile:

https://forms.gle/9ToC4NerYLc7973fA

Pentru detalii sau mesaje urgente, vă rugăm să scrieți în privat paginii de facebook a Primăriei Făgăraș sau la adresa de e-mail: relatiipublice@primaria-fagaras.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.