Iarnă în toată regula la munte. Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan


În cursul nopții trecute, în Munții Făgăraș la altitudini peste 1500m a nins. Stratul de zăpadă la Cota 2000 măsoară 10cm, vântul suflă cu putere, vizibilitate redusă sub 50m.
Pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au împrăștiat material antiderapant și au îndepărtat zăpada de pe carosabil. ,,Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan! Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel. În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au  coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm. Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, au declarat reprezentan ții DRDP Brașov.
Salvamontișrii argeșeni recomandă atenție dacă circulați pe Transfăgărășan. ,,Recomandăm atenție dacă circulați pe Transfăgărășan, echipați-vă autoturismele cu anvelope de iarnă. Nu recomandăm parcurgerea traseelor turistice la altitudini peste 1500m fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.”, au declarat salvamontiștii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.