În seara zilei de 27 martie, timp de o oră, orașul Victoria va rămâne în întuneric


În data de 27 martie 2021, între orele 20:30 – 21:30, orașul Victoria participă la ,,Earth Hour”.
,,Ora Pământului” este un eveniment internațional, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.
,,Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.
Prin directa participare a Orașului Victoria la eveniment, se va întrerupe iluminatul public între orele 20:30 – 21:30.
,,Ora Pământului” este marcată în apoape toate țările Globului. La nivel mondial, miliarde de oameni din peste 180 de ţări iau parte la Ora Pământului, ca să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice.
Acest eveniment a fost organizat, pentru prima dată, în 31 martie 2007, în Sydney, Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală.
În 2008, Ora Pământului a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproximativ 1 miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. Din 2011, Ora Pământului a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.
În România, ,,Ora Pământului”(Earth Hour) se sărbătoreşte din anul 2009. De la un început relativ timid de 9 oraşe la prima ediţie, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în iniţiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga ţară şi un eveniment popular în viaţa comunităţilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.