Înainte ca paşapoartele să expire vom primi SMS


Oamenii vor primi un SMS când pașapoartele lor vor intra în ultimele șase luni de valabilitate. Direcţia Generală de Pașapoarte introduce un nou serviciu digital. Acesta a devenit funcțional începând de marți, 19 martie 2024.

Cetățenii ale căror documente de călătorie urmează să își piardă valabilitatea, vor fi avertizaţi prin SMS. Astfel, aceștia vor putea beneficia de un nou serviciu de notificare, derulat prin Direcția Generală de Pașapoarte.

„Furnizarea acestui serviciu vine în sprijinul cetățenilor, în vederea evitării situațiilor neplăcute care ar putea duce la anularea unei călătorii, oferindu-le acestora posibilitatea efectuării unei programări începând cu ziua curentă pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice. Astfel, cetățenii vor putea realiza o programare în funcție de volumul și dinamica solicitărilor de pașapoarte înregistrate în timp real”, arată reprezentanții DGP.

Noua măsură a fost implementată de DGP pentru a veni în sprijinul cetățenilor care dețin un astfel de document. Astfel, aceștia pot evita eventualele situații neplăcute, precum anularea unei călătorii planificate.

Totodată, noul sistem permite programarea online pentru  reînnoirea documentului de călătorie cu până la 90 de zile înainte de data dorită. Conform DGP, în ultimele 90 de zile, doar 14,06% din locurile de programare au fost ocupate. Astfel, cetățenii pot evita cozile de la eliminând astfel timpul de așteptare la ghișeu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.