Pentru că avem multe de spus!

.

Încă două noi cazuri noi confirmate cu noul coronavirus, la Făgăraș


  • Noile cazuri confirmate cu noul coronavirus se înmulțesc și la Făgăraș. Doar în ultimele zile alte două persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu Covid-19.

Cele două femei sunt din Făgăraș și au 70, respectiv 82 de ani. Doar una dintre ele este contact direct cu o altă persoană infectată. Despre cea de-a doua persoană nu se cunoaște linkul epidemiologic. Și asta întrucât făgărășeanca a spus cadrelor medicale că locuiește singură și că, în ultima perioadă, a mers în pelerinaj la mănăstiri, astfel că nu știe de unde ar fi putut contacta virusul. Ambele făgărășence au fost transportate la spitalele suport covid din Brașov. Potrivit specialiștilor, starea celor două este bună.

Luni seara purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu, a confirmat că o singură persoană din Făgăraș a îmbolnăvit alte 7!

Cât de contagios e virusul? În Făgăraș o persoana confirmată pozitiv a îmbolnăvit alte 7 persoane. Aveți grijă de voi și de cei dragi, păstrați distanța, purtați mască în spații închise și spălați-vă des pe mâini! PS: astăzi am văzut mai multe persoane purtând mască în magazin“, scria luni seara pe o rețea de socializare purtătorul de cuvânt al DSP Brașov, Anca Bâtiu.

Vineri și autoritățile locale făceau un apel disperat către făgărășeni: ,,Facem apel la întreaga populație a Țării Făgărașului să asculte recomandările specialiştilor din domeniul medical. Vă rugăm să purtați mască de protecţie, să păstrați distanţa fizică și să respectați regulile de igienă.
Este trist și îngrijorător că ignorăm medicii care au stat ani buni în școli și preferăm să ascultăm „părerologii” de pe Facebook. Ignorați părerile persoanelor care nu au legătură cu actul medical, indiferent că sunt politicieni, cântăreți, vedete sau doar au citit un articol despre SARS-CoV-2 pe un site obscur, iar informația nu are nicio legătură cu realitatea. Fiecare să performeze și să emită opinii în domeniul pe care l-a studiat, în care are experiență. Poate că nu veți fi afectați de acest virus, dar v-ați gândit la familiile dumneavoastră? Vrem să se întoarcă copiii în școli, pentru că au nevoie de socializare cu colegii și profesorii. Vrem ca Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” să își reia activitatea normală și să îi trateze pe toți pacienții care suferă acum, acasă – unii dintre ei sunt singuri. Vrem să ne revedem la ghișeele instituției în timpul unui program normal de lucru cu publicul, chiar dacă ne mai supărăm unii pe ceilalți din diferite motive. Numai respectând cele 3 reguli simple se va putea întâmpla acest lucru: spălat pe mâini, mască peste gură și nas, distanță de 2 metri“, se arată în comunicatul de presă.

(A.R.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.