Începe unul dintre cele mai mari târguri europene din domeniul tratării apei: acesta va aduce invitați importanți la Sibiu, dar și un program inedit


De marți, 23 mai, Apă Canal Sibiu va fi, pentru a doua oară consecutiv, gazda Forumului Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” 2023, cel mai mare eveniment dedicat industriei apei din sud estul Europei. Peste o mie de specialiști din domeniul apei, reprezentanți ai autorităților publice și locale, ai mediului academic, dar și producători, constructori și importatori de materiale și echipamente vor fi prezenți la Sibiu, în perioada 23 – 25 mai.

,,Suntem onorați să fim din nou gazdele unuia dintre marile târguri europene din domeniul tratării și epurării apei. Acesta are o importanță deosebită atât pentru comunitatea locală,pentru companiile de apă din țară, cât și pentru oficialități și furnizorii de echipamente din întreaga lume. Sibiul și compania Apă Canal Sibiu, au fost alese de către colegii din Asociația Română a Apei ca locație, respectiv organizatori, tocmai pentru că au toate calitățile și pregătirea necesară susținerii cu succes a unui astfel de eveniment internațional”, directorul General Apă Canal Sibiu, Ing. Vasile Maier.

Programul evenimentului organizat de Asociația Română a Apei împreună cu Apă Canal Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu va fi deosebit de complex, reflectând preocupările pentru introducerea progresului tehnic, facilitarea schimbului de idei și soluții aplicative între manageri, proiectanți, cercetători și operatori de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din țară și străinătate.

Ediția de anul acesta va avea loc ca și anul trecut, la Pavilionul Expozițional REDAL EXPO și va cuprinde următoarele evenimente:

Expoziţia de specialitate “ExpoApa®” – ediţia cu numărul 23;
Conferința Tehnico-Științifică internațională “Industria apei – provocări și perspective”;
Seminarul „Finanțarea infrastructurii de apă prin fonduri europene și corelarea programelor de investiții din sector” – organizat în parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE);
Atelierul de lucru internațional “Reglementarea economică a serviciilor de apă” – organizat cu suportul Grupului pentru Economie și Statistică al Asociației Internaționale a Apei (IWA) și al Comisiei Principale Dezvoltare – Economie a Asociației Române a Apei (ARA), cu sprijinul Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC);
Concursul „Instalare branșament sub presiune”;
Sesiuni de prezentări firme;
Alte manifestări de interes pentru sectorul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.

75 de firme importante din toată lumea, antreprenori și experți în industria apei, dispuși să explice cum funcționează echipamentele folosite pentru modernizarea a tot ce ține de rețeaua de apă și canal, au participat la ediția anterioară.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.