Info trip în Țara Făgărașului. Ce au vizitat reprezentanții agențiilor de turism, care vor să includă zona noastră în pachetele turistice naționale


  • Mai mulți reprezentanți ai agențiilor de turism din țară vizitează, în aceste zile, zona Țării Făgărașului în cadrul unui info trip. Scopul acestei acţiuni este de a include Ţara Făgăraşului în pachetele turistice naţionale.

În perioada 8 – 11 aprilie este organizat, în zona Țării Făgărașului, un info trip la care participă reprezentanți ai mai multor agenții de turism din țară. Vizita, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, Paralela 45 Făgăraș, Hello Holidays și Asociația Naționaa Agențiilor de Turism din România prin Grupul de Lucru YoungANAT, are ca scop principal includerea Țării Făgărașului în pachete turistice naţionale. Dacă ziua de joi a fost dedicată seminariilor de specialitate, sâmbătă, oaspeții s-au lăsat cuceriți de multitudinea de bijuterii naturale și de încărcătura istorică și culturală a zonei. Au vizitat și unitățile de cazare din zonă, cu care ar putea încheia oferte turistice pentru viitorii vizitatori.

Cristian Vlad, Paralela 45 Făgăraș

,,Sunt mândru și bucuros că am reușit să îmi aduc o parte din colegii din breaslă, din turism, și am reușit să organizez, prin Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România, un info trip în Țara Făgărașului. Parteneri, din partea agențiilor de turism, am fost noi, Paralela 45 Făgăraș, și prietenii de la Hello Holidays, din București. Colegi cu care vom dezvolta și programe în zonă în viitorul apropiat. Ne-am întâlnit joi seară la Sâmbăta de Sus. Vineri a fost o zi plină de seminarii de specialitate și fiscalitate, marketing, întâlniri în mediul online cu secretarul de stat de la Ministerul Economiei, pe partea de turism, Paul Ene, căruia îi și mulțumim că a fost alături de noi.  Iar sâmbătă am pornit de dimineață să vizităm unitățile de cazare cu care putem colabora în zonă, să le arătăm agenților de turism că și în Țara Făgărașului avem unități de cazare bune, unde putem acomoda și mai mulți oameni, unde putem face turism. Nu suntem noi cei mai buni pe partea de unități de cazare, nu ne putem compara cu Valea Prahovei, de exemplu. Dar noi putem veni cu experiență locală și cu experiență culinară. Să nu uităm că natura este cel mai potrivit exemplu în  Țara Făgărașului. De asemenea, am discutat și cu președitnele ADI, Florin Ioani, și  împreună am stabilit că cei mai importanți piloni ai Țării Făgărașului sunt muntele, Oltul și dealul. Pe acestea trebuie să le punem în valoare, pentru că avem ce arăta lumii”, a declarat Cristian Vlad, Paralela 45 Făgăraș.

Dumitru Luca, președinte ANAT România

Vizitatorii au avut numai cuvinte de laudă la adresa Țării Făgărașului. ,,Eu am fost de mai multe ori în Țara Făgărașului, dar acum am avut ocazia să o văd și altfel. Descopăr locuri frumoase și oameni deosebiți de fiecare dată când vin aici. De asta suntem cu toții aici, întrucât Țara Făgărașului are potențial turistic mare, am văzut că încep să se miște lucrurile și aici. E lăudabil că oameni cu viziuni diferite, din domenii diferite au reușit să ajungă la un numitor comun și să împingă lucrurile în direcția dezvoltării. Mai aveți nevoie, totuși, de promovare, de a fi cunoscuți. Poate ar fi bine să faceți pe viitor și alte acțiuni similare. Aveți ce oferi, zona are un potențial turistic fantastic, trebuie pus în valoare. Sperăm să se deschidă și aeroportul de la Brașov și atunci, fiind și la confluența a două aeroporturi internaționale, cu siguranță Țara Făgărașului va primi și turiști străini. Este important să să crească numărul de înoptări și să nu mai vorbim doar de turism de week-end”, a declarat Dumitru Luca, președinte ANAT România.

Florin Ioani, președinte Asociația Țara Făgărașului

În 2020, Țara Făgărașului a fost declarată Destinaţia Turistică a anului 2020 din România. Un mare ajutor a fost oferit din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Țara Făgărașului, co-organizator al acestui info trip. ,,Este un prim info trip organizat în 2021, realizat cu și de agențiile de turism, împreună cu noi, Asociația Țara Făgărașului. Am zis să începem cun  un program ambițios, o provocare a noastră și a agențiilor de turism, să prindem în pachetele pe care ei le fac, interne și externe, și Țara Făgărașului. În 2020 am avut partea de promovare asigurată în online, dar puțin am intrat și pe partea de turism. Tocmai de aceea am încercat, la acest info trip, să invităm agențiile de turism care se potrivesc cu ceea ce facem noi și cu activitățile pe care le găsim în Țara Făgărașului. Este un alt pas făcut în ceea ce privește turismul în Țara Făgărașului, oaspeții noștri au savurat cu plăcere și au rămas surprinși de ceea ce le-am prezentat. Ne-am concentrat pe partea de locații, pensiuni mai mari sau mai mici. Pentru că, lucrând cu agențiile, ei se concentrează pe trismul mai mare, pe care ni-l dorim și noi, de altfel. Vrem să trecem de la turismul spus din gură în gură la turismul organizat. Obiectivul principal este să umplem pensiunile și hotelurile din zonă pe tot parcursul sezonului și în tot cursul săptămânii. Acolo sunt problemele, în perioada de sezon pensiunile au clienți, problema este în extrasezon și în zilele săptămânii. Astfel, agențiile de turism vor prinde în pachetele lor și Țara Făgărașului și, cu sigurană, lucrurile vor merge îmtr-o nouă direcție”, a explicat și președintele Asociației Țara Făgărașului, primarul comunei Viștea, Florin Ioani.

Invitații  au avut parte și de un prânz în natură, de plimbări cu jeep-ul și de o vedere panoramică pe dealul Rucărului. Seara de sâmbătă se încheie cu o cină festivă. În ultima zi a info trip-ului, reprezentanții agențiilor de turism vor cunoaște și Făgărașul și, bineînțeles, Cetatea Făgăraș.

(Alina ROMAN)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.