Irineu Darău a anunţat pentru ce candidează


Primul politician din Ţara Făgăraşului care şi-a anunţat public candidatura este senatorul Irineu Darău, preşedinte ale USR Braşov. În 2024 acesta va intra în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov. Darău a fost ales de către delegaţii USR drept candidat la preşedinţia forului judeţean.
,,Îmi asum candidatura la președinția Consiliului Județean Brașov pentru că județul nostru și Țara Făgărașului înseamnă acasă pentru mine. Visul și misiunea mea sunt să-mi pun în slujba brașovenilor toată energia și resursele. Îmi doresc un județ echilibrat, cu mai mulți poli de dezvoltare și fără zone uitate. Consiliul Județean trebuie să devină un liant între administrații, indiferent de culoarea politică, să faciliteze proiecte mari și să atragă susținere pentru Brașov de la nivel național. Vreau ca pe axa local-județean-național să ne luptăm pentru sănătate, educație, infrastructură și locuri de muncă – adică pentru ceea ce merităm cu toții pentru a avea acasă o înaltă calitate a vieții, în fiecare comunitate în parte”, a fost declaraţia senatorului Darău.
cesta, pe lângă propria persoană, mizează şi pe partidul din care face parte. Susţine că primarii USR au fost performanţi în administrarea UAT-urilor în mandatul actual.
,,Deja am demonstrat performanță în administrațiile unde avem primari. Iar Municipiul Brașov s-a angajat la o dezvoltare accelerată și sustenabilă pe termen mediu-lung. Administrația Coliban este un model și a atras sume record din fonduri europene și a pus bazele unor proiecte mari pentru viitor. Avem nevoie de același lucru și la Consiliul Județean, iar un tandem din partea USR la conducerea primăriei Brașov și județului va asigura normalitatea și o dezvoltare integrată și sănătoasă, prin colaborare deplină. Ne dorim un județ și o zonă care să joace în liga mare. Merităm să devenim un magnet pentru întreaga țară – și social, și economic. Și știm cum să ajungem acolo. În 2024, USR oferă românilor și brașovenilor o alternativă viabilă la cele două blocuri toxice: sistemul învechit al PSD-PNL, care și-a demonstrat limitările în ultimii peste 30 de ani, respectiv varianta extremistă, anti-europeană, care nu reprezintă viitorul nici pentru România, nici pentru Brașov”, a mai spus Irineu Darău.
În 2020, Irineu Darău a candidat iniţial pentru Primăria Făgăraş. Atunci se descria ca un tânăr de 34 de ani, cu studii superioare în informatică şi 15 ani de experiență internațională în IT și antreprenoriat. Primar n-a ieşit, dar în Consiliul Local a intrat.
În acelaşi an, mai înspre toamnă, a candidat la Parlamentul României, unde a obţinut un loc de senator, acelaşi pe care îl ocupă şi în prezent. Din această postură, politicianul a făcut anunţul cu candidatura din anul 2024 pentru Consiliul Judeţean Braşov.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.