La Cincu sunt acum 400 de soldați francezi. Numărul lor va crește în lunile următoare


Oficialii militari francezi au făcut declarații importante aseară la Făgăraș, cu prilejul manifestărilor organizate în Cetatea Făgăraș, de Ambasada Franței în România, pentru militarii francezi de la baza din Cincu, localitate aflată aproape de Făgăraș.

Generalul de corp de armată Vincent Guionie, șeful Forțelor Terestre Franceze, a declarat că baza de la Cincu este foarte importantă pentru Franța, pentru că ,,la Cincu am detașat cea mai importantă parte din contingentul francez. Cea mai mare parte din trupele Franței din afara teritoriului Franței sunt în România. Mai avem în Estonia un efectiv mai redus.”

Colonelul Garrigou-Grandchamp, Senior National Reprezentativ în România, a subliniat că ,,baza de la Cincu va deveni un mic oraș, în care se vor regăsi toate facilitățile militare, sub conducere franceză. Vor mai fi soldați belgieni și olandezi și vor fi aici toate posibilitățile logistice pentru antrenamentul lor. Va fi baza de plecare pentru soldații care vor merge la alte tipuri de antrenamente peste tot locul prin România și se vor antrena împreună cu soldați români.”

La ora actuală în România sunt detașați 750 de soldați, iar 400 dintre aceștia se află la Cincu. Pe viitor, înainte de vara anului 2023, vor fi 1.000 de soldați francezi pe teritoriul României, aspect care depinde deocamdată de stadiul construcțiilor de la Cincu și de posibilitatea de a fi găzduiți acolo.

 

 

(Cristina Cornilă)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.